Ayran aşı tarifi
Sıcak havaların vazgeçilmezi olan ayran aşı çorbası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, serinletici ve doyurucu olan ayran aşı çorbası nasıl yapılır? İşte ayran aşı çorbası tarifi...
![Ayran aşı tarifi](https://image.milimaj.com/i/milliyet/75/0x410/6230734d86b24a0e2ca4999d.jpg)
Malzemeler
-1 su bardağı buğday
-1 su bardağı nohut
-250 gram süzme yoğurt
-250 gram yoğurt
-1 su bardağı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı dereotu
Ayran Aşı Nasıl Yapılır?
-1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
-Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.
-Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
-1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
-Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.
-Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.
-Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.