Ayça reçeli tarifi
Ayva reçelini düdüklüde yapmayı denediniz mi? Düdüklüde ayva reçeli nasıl yapılır, sorusunun cevabını sizin için paylaştık. Mükemmel lezzete sahip olan bu ayva reçelini mutlaka deneyin.
Malzemeler
-1 kilo ayva
-1 kilo toz şeker
-5 su bardağı su
-6-7 adet karanfil
-1 çay kaşığı limon suyu
Ayvaların kararmaması için;
-Su ve biraz limon suyu
Ayça Reçeli Nasıl Yapılır?
-Ayvaları soyun istediğiniz boyutta küp küp kesin limonlu suda kararmaması için biraz bekletin.
-Ayvanın çekirdeklerini ortadan ikiye kesin.
-Doğradığınız ayvaların suyunu süzün düdüklü tencereye alın, üzerine toz şekerini, karanfili, suyu, limon suyunu
döküp karıştırıp ocağa alın.
-Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve önce yüksek ateşte pişirin, ses çıkarmaya başladığında ocağı kısın 10 dakika kaynatın.
-Ocaktan alın düdüklünün havası çıktıktan sonra kapağı açık bir şekilde 10 dakika daha kısık ateşte pişirip sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirip soğumasını bekleyin.
Püf noktası:
-Ayva reçelinizin kıvamını anlamak için reçelin altını kısın veya kapatın.
-Bir çorba kaşığı kadar tabağa alın buz dolabında bir kaç dakika bekletin.
-Kıvamı istediğiniz gibiyse ocaktan alın veya çok suluysa biraz daha kaynatın.
Afiyet olsun.