Ali nazik kebabı tarifi
İşte Gaziantep'in sevilen lezzetlerinden olan Ali nazik kebabı tarifi...
Malzemeler
Beğendisi için;
600 gram patlıcan (3-4 adet)
1 bardak süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kıyması için;
250 gram orta yağlı kıyma
1 baş soğan
1 büyük domates
1 yeşil biber
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası(silme)
Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır?
Kıymayı ve yağı kavuracağınız tavaya alın.
Yemeklik şekilde doğranmış soğanla kavurun.
Doğranmış yeşil biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu saldığında biber salçasını ekleyin.
Tuz ve karabiberini ayarlayıp ilave edin.
Patlıcanları közleyin.
Közlendikten sonra kabuklarını koyup küp şeklinde doğrayın.
Diğer tarafta ise ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, patlıcanları ılıtın ve yoğurtla iyice karıştırın.
Servis için beğendiyi tabağa alıp üzerine kıymayı ekleyin.
Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!