Geri Dön

Ağızda dağılan ekler tarifi

Mükemmel ekler yapmayı öğrenmeye ne dersiniz? Ağızda şimşek gibi dağılan ve sizi büyüleyecek olan bu ekler tarifini mutlaka deneyin. Akıcı kreması ile tatlı sofralarınızı baştan yaratacak ekler tarifi için malzemeleri hazırlayın. İşte ağızda şimşek gibi dağılan ekler tarifi...

Ağızda dağılan ekler tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için;
-100 gram tereyağı
-1 bardak su
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 bardak un
-4 yumurta
-Tuz
-Yarım paket vanilya

Kreması için;
-2 bardak süt
-3 kaşık nişasta
-3 kaşık toz şeker
-50 gram tereyağı
-Yarım paket vanilya
-1 paket krem şanti

Ağızda Dağılan Ekler Nasıl Yapılır?

-Öncelikle kreması için süt, toz şeker ve nişastayı tencerede çırpın ve ateşte koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin.
-Ardından vanilya ve tereyağını koyup karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamurunu hazırlamak için su, tereyağı, toz şeker ve tuzu tencerede kaynatın.
-Sonra içine 1 bardak unu ilave edip hızlı bir şekilde karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamur soğuyunca içerisine vanilyayı ve 1 yumurtayı ekleyip mikserle çırpın.
-Hamura tekrar 1 yumurta daha ilave edip çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip hamura yedirdikten sonra hamuru sıkma torbasına doldurun ve tepsiye sıkın.
-Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
-Kremanın içerisine, toz krem şanti ilave edip, mikserle çırpın ve soğuyan hamurun içine sıkıp üstünü de dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber