8 Aralık günün menüsü (Kızartma tarifleri)
8 Aralık günün menüsü ile kızartma tariflerini birleştirdik. Kızartma tariflerinin en güzellerini en pratiklerini sizin için 8 Aralık günün menüsü ile veriyoruz. İşte 8 Aralık günün menüsü…
Kızartma yemeklerini hangimiz sevmeyiz ki! İşte bunu düşünerek 8 Aralık günün menüsünde sizin için yeniden kızartma tarifleri vermek istedik. Hem pratik hem lezzetli tariflerimizle sofranızı donatmaya devam ediyoruz.
Kızartma yemeklerini yaparken nelere dikkat etmelisiniz?
Kızartma yaparken onların daha güzel olması için dikkat etmeniz gereken birkaç kural var. Onların başlıcaları;
*Kızartma yağınızı her kullandıktan sonra süzüp başka bir kabın içine alın,
*Dondurulmuş bir gıda kızartacaksanız önceden buzunu çözdürün,
*Kızartma yapacağınız yiyeceğin çok yağ çekmesini istemiyorsanız kızartmadan önce una batırın,
*Yine yağını almak istiyorsanız kızartma sonrası koyacağınız tabağın üzerine peçete serin.
8 Aralık günün menüsünde neler var?
Milföy kıtırlı ezme çorba
http://www.milliyet.com.tr/milfoy-kitirli-ezme-corba-pembenar-detay-corbalar-2006430/
Hamur kızartması ( Pişi) tarifi
http://www.milliyet.com.tr/hamur-kizartmasi-pisi-tarifi-pembenar-detay-hamurisi-2130644/
Çinekop tava tarifi
http://www.milliyet.com.tr/cinekop-tava-nasil-pisirilir--pembenar-detay-etyemekleri-2347011/
İçli köfte tarifi
http://www.milliyet.com.tr/icli-kofte-tarifi-pembenar-detay-etyemekleri-2308352/
Kızartmaların vazgeçilmezi patates
Patates kızartmanın da püf noktaları mı olur demeyin! Tabi ki olur. Öncelikle patatesi nasıl yemek istediğinize karar verin. Biz size çıtır patates tarifi veriyoruz.
Çıtır patates malzemeler
Taze patates
Sıvı yağ
Kızartma tenceresi
Buzlu su
Çıtır patates nasıl yapılır?
Öncelikle patateslerinizi soyup kızartmalık doğrayın. Sonra buzlu suyun içinde 1 saat kadar bekletin ve bolca yıkayın. Kızartma yapınızı ocağa koyup yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra patateslerini atın. Kızardıktan sonra sıcak servis edebilirsiniz.