Geri Dön

6 Aralık günün menüsü (Hamur işi tarifleri)

6 Aralık günün menüsü ile hamur işi severlere harika tarifler veriyoruz. Hamur işi deyince aklına sadece börek gelmeyenler bilir çorbadan tatlıya kadar her lezzet vardır. 6 Aralık günün menüsü de işte bu lezzetleri bir araya getirdi. İşte 6 Aralık günün menüsü…

6 Aralık günün menüsü (Hamur işi tarifleri)

Hamur işi tarifleriyle dolu olan 6 Aralık günün menüsü size enfes bir sofra hazırlama imkânı tanıyor. Çorba tariflerinden ana yemeğe, tatlıdan atıştırmalıklara harika lerzelerle dolu 6 Aralık günün menüsü sizlerle…

Hamur işinde dikkat edilmesi gereken noktalar

Hamur işi öyle bilindiği gibi kolay yapılan menüler lezzetler değildir. Uyulması gereken kurallarla, dikkat edilmesi gereken püf noktalarıyla doludur. İşte onlardan bazıları;

*Eğer poğaça yapıyorsanız fırından çıkarttıktan sonra üzerine temiz bir örtü örtüp 15 dakika kadar bekletin.
*Mayalı bir tarif yapacaksanız ve yumurta sarısı sürmeniz gerekiyorsa, bunu mayalama işlemi bittikten sonra yapın.
*Yine içinde maya olan bir tarif yapacaksanız hamurun içinde bulunan malzemelerinizin hepsi oda sıcaklığında olmalı.
*Kek yaparken hamurunu karıştırmak için kullandığınız kaşık, spatula benzeri aletin üzerine hamur yapışmasını önlemek için öncesinde süte batırın.
*Yumurtanın sarısını ve beyazını kolay ayırmak için yumurtayı huninin içine kırın.
*Pasta ve keklerinizin içine koyacağınızın fındık ceviz badem gibi yemişlerin, karışımın dibine doğru batmaması için atmadan önce una bulayın.

6 Aralık günün menüsü

Erişteli yeşil mercimek çorbası tarifi


Salçalı Mini Milföyler Tarifi


Alfredo soslu tavuklu makarna


Kıymalı, ıspanaklı, peynirli empanada


Nefis pancake tarifi

Yöresel tatlarımızı da unutmayalım

Peynirli bazlama ister kahvaltı da ister atıştırmalık olarak günün diğer bölümlere yiyebileceğiniz peynirli bazlamayı çok seveceksiniz.

6 Aralık günün menüsü (Hamur işi tarifleri)

Peynirli bazlama için malzemeler:

600 g un

350 ml. kadar yoğurt

200 gr beyaz peynir

Tuz

Soda ya da dilerseniz kabartma tozu

Fesleğen

Maydanoz

Peynirli bazlama nasıl yapılır:

Un ile tuzunuzu elekten geçirin ve yoğurt ile sodayı üzerine dökün. Hamuru iyice yoğurun elinize yapışmayacak bir kıvama geldikten sonra 40 dakika kadar bekletin. Peynirinizi parçalara ayırın ve üzerine sebzeleri doğrayın. Böyle hamurun içine katın. Daha sonra parçalara ayırın ve oklavayla yiyebileceğiniz kadar açın. Önceden ısıttığınız tavanın üzerine koyun ve ön arka tarafını pişirin.

Dilerseniz sebzesiz de yapabilirsiniz. Servis ederken tereyağı sürebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber