Geri Dön

4 Kasım günün menüsü ( Bugün ne pişirsem? )

Haftanın son çalışma gününde 4 Kasım günün menüsü yine nefis tariflerle kaynıyor. Bugün ne pişirsem? demeyin hemen mutfağa koşun. 4 Kasım günün menüsünde yine birbirinden lezzetli tarifler veriyoruz.

4 Kasım günün menüsü ( Bugün ne pişirsem? )

Bir haftanın daha sonuna gelmek üzereyiz. Son iş gününün akşamında "Bugün ne pişirsem?" diyenler için pratik ve lezzetli 4 Kasım günün menüsü hazırladık.

Peki 4 Kasım günün menüsünde neler var?
Cuma akşam trafiğinde eve gittiğinde yemek yapmak için çok da hali kalmayanlar için hazırladığımız pratik tarifler var.

4 Kasım günün menüsü kaç çeşit?
Çorbadan salataya tatlıdan ana yemeğe birçok lezzet önerisi sunuyoruz. Hem kolay ve çabuk hazırlayabilirsiniz hem de lezzetten ödün vermezsiniz.

Bugün ne pişirsem? diyenleri daha fazla bekletmeden 4 Kasım günün menüsü tariflerini verelim.

Domatesli Şehriye Çorbası tarifi


Nugget tarifi


Pirinç mücveri tarifi


Piyaz tarifi


Revani tatlısı tarifi

Revani tatlısı hafif, lezzetli ve geleneksel bir tat olduğu için oldukça sevilen bir tatlımızdır. Yemeklerden sonra yaşadığımız tatlı krizlerinde hafif bir seçenek olan revani tatlısı tarifini vermeye başlayalım.


Revani tatlısı malzemeleri


Revani keki için:
3 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1/4 bardak sıvıyağ
1 bardak un
1 bardak irmik
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
1/2 kaşık limon kabuğu rendesi

Revani şerbeti için:
3 bardak su
3 bardak şeker
3 damla limon suyu

4 Kasım günün menüsü ( Bugün ne pişirsem )

Revani tatlısı nasıl yapılır?

Bir tencerenin içinde su ve şekeri kaynatın. Kaynama başlayınca ateşin altını kısın ve 20 dakika kadar daha bu şekilde kaynamasını sağlayın. 15. dakika da içine limon suyunu üzerine dökün ve tencereyi tezgâha alın.

Şerbetiniz hazır. Şimdi sıra geldi keki yapmaya.
3 yumurta ve 1 bardak şekeri krema olacak şekilde karıştırın. Karışımın üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. En sonda un, irmik, vanilya, kabartma tozu ve limon rendesini koyun ve iyice karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp karışımı boşaltın.

Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkarınca üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

4 Kasım günün menüsü ( Bugün ne pişirsem )

Tatlınız soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin sonra dolaba koyabilirsiniz. Servis ederken antep fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Servise hazırdır. Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber