3 Şubat günün menüsü ( Yöresel yemek tarifleri)
3 Şubat günün menüsünde yöresel yemek tariflerinden derlediklerimiz var. İşte 3 Şubat günün menüsünün lezzetli yemek listesi
3 Şubat günün menüsü yöresel tarifleriyle lezzeti sofranıza getiriyor. Hepsi birbirinden orijinal, pratik ve lezzetli olan bu tariflere bayılacaksınız. Yöresel tariflerden istediğinizi seçin kendi menünüzü oluşturun.
3 Şubat günün menüsü
Rize ilimize ait yöresel yemek tarifleri
Konya mutfağından yöresel lezzetler
Malatya'nın yöresel yemek tarifleri
İzmir'in yöresel yemek tarifleri
Ali nazik kebabı tarifi
Ali nazik kebabı tarifi malzemeleri
Beğendisi için;
600 gram patlıcan (3-4 adet)
1 bardak süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kıyması için;
250 gram orta yağlı kıyma
1 baş soğan
1 büyük domates
1 yeşil biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası(silme)
Ali nazik kebabı hazırlanışı
Kıymayı ve yağı kavuracağınız tavaya alın.
Yemeklik şekilde doğranmış soğanla kavurun.
Doğranmış yeşil biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu saldığında biber salçasını ekleyin.
Tuz ve karabiberini ayarlayıp ilave edin.
Patlıcanları közleyin.
Közlendikten sonra kabuklarını koyup küp şeklinde doğrayın.
Diğer tarafta ise ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, patlıcanları ılıtın ve yoğurtla iyice
karıştırın.
Servis için beğendiyi tabağa alıp üzerine kıymayı ekleyin.
Diledğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!