Geri Dön

20 Aralık günün menüsü (Pratik lezzetler)

20 Aralık günün menüsü, bugün sofrasında pratik ve lezzetleri görmek isteyenlerin hoşuna gidecek tarifler veriyor. Hoş ve kolay tarifler hazırlamak isteyenler için 20 Aralık günün menüsü size yeni fikirler veriyor. İşte 20 Aralık günün menüsü…

20 Aralık günün menüsü (Pratik lezzetler)

20 Aralık günün menüsü bugün de çok hoşunuza gidecek önerilerde bulunuyor. Pratik tariflerle kendinizi çok yormadan hazırlayacağınız menünüzdeki tüm yemekler beğeniyle karşılanacak. Tatlıdan ana yemeğe, mezeden salataya tüm kolay tarifleri bulabileceğiniz 20 Aralık günün menüsünü vermeden önce mutfakta işinize yarayacak küçük bilgiler verelim.

Mutfakta işe yarayan püf noktalar

*Soğan doğrarken, eğer sakın çiğnerseniz gözleriniz yanıp sulanmaz.
*Pasta keklerini ip ile daha rahat kesersiniz.
*Keklerinizi süslemek için dantel üzerinden pudra şekeri dökebilesiniz.
*Yumurtaları haşlarken bir kaşık karbonat koyarsanız daha rahat soyarsınız.
*Kerevizin taze kalmasını istiyorsanız alüminyum folyoya sarıp saklayın.
*Tencerenin üzerine tahta karış koyarsanız yemeklerinizin taşmasını engelleyebilirsiniz.
*Tuzlu olan yemeklerinizin içine bir patates doğrarsanız tuzunu alacaktır.

20 Aralık günün menüsü lezzetlerinde neler var?

Kahvaltılık pratik ekmek pizza
http://www.milliyet.com.tr/kahvaltilik-pratik-ekmek-pizza-pembenar-detay-pratiktarifler-2351191/

Kıymalı makarna tarifi
http://www.milliyet.com.tr/kiymali-makarna-tarifi-pembenar-detay-pratiktarifler-2242059/

Çikolatalı milföy çubukları tarifi
http://www.milliyet.com.tr/cikolatali-milfoy-cubuklari-tarifi-pembenar-detay-pratiktarifler-2336771/

Domatesli bulgur pilavı tarifi
http://www.milliyet.com.tr/domatesli-bulgur-pilavi-tarifi-pembenar-detay-pratiktarifler-2230041/

Musakka tarifi
http://www.milliyet.com.tr/musakka-tarifi-pembenar-detay-pratiktarifler-2223584/

Hindistan cevizli havuç topları tarifi
http://www.milliyet.com.tr/hindistan-cevizli-havuc-toplari-pembenar-detay-pratiktarifler-2195886/

Pratik patates cipsi tarifi

Evinizde nasıl yapıldığını bildiğiniz daha sağlıklı cipsler yapmak ister misiniz? İşte hem sizin hem de çocuklarınızın bayılacağı patates cipsi tarifi:

20 Aralık günün menüsü (Pratik lezzetler)

Patates cipsi malzemeleri

*İnce kabuklu patates
*Sirke
*Tuz
*Zeytinyağı
*Baharat (karabiber, kırmızı toz biber…)

Patates cipsi yapılışı

Patateslerinizi kabuklarıyla iyice yıkayın ve kurutun. Daha sonra istediğiniz şekilde (önerilen yuvarlak) şekilde dilimleyin. Derin bir kâsenin içinde patateslerinizi suya koyun. Üzerine sirke ve tuzu da ekleyin ve karıştırın. Daha sonra süzün ve tekrar yıkayın, kurutun.

20 Aralık günün menüsü (Pratik lezzetler)

Kuruyan patateslerin üzerine zeytinyağı, tuz ve dilediğiniz baharatları döküp iyice karıştırın. Fırın tepsisine dizin önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.

Dilediğiniz sosla servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber