Geri Dön

16 Aralık günün menüsü (Fırında tarifleri)

16 Aralık günün menüsü ile hem hafif hem lezzetli fırın tarifleri veriyoruz. Fırın tariflerine çeşitlilik getirmek için hazırladığımız 16 Aralık günün menüsün ile sofranız zenginleşecek. İşte karşınızda 16 Aralık günün menüsü

16 Aralık günün menüsü (Fırında tarifleri)

16 Aralık günün menüsü fırın lezzetlerini sofranıza sunuyoruz. Fırın lezzetleri hem çok çeşitli hem çok hafif hem de çok lezzetlidir. Sindirimi kolaylaştırdığı gibi daha da pratik olan fırında yemek tariflerini tercih etmemiz için birçok nedenimiz var. İşte o nedenlerden bazıları…

Yemekleri fırında yapma nedenleri

*Kızartma veya tencerede yapmaya göre daha hafif olur.
*Sindirimi daha kolay olur.
*Diyette olanlar tarafından daha çok tercih edilir.
*Daha pratik olur.
*Lezzeti taklit edilemeyecek kadar özgündür.
*Özellikle balık yemekleri için tavsiye edilir.
*Yemekleriniz eşit oranda pişer.
*Süreli kontrol etmek zorunda kalmadan ayarladığınız sürede pişer.
*Zamandan tasarruf yaptırır.
*Mutfağınızı olabildiğince az kirletir.

16 Aralık günün menüsü

Muhteşem fırında yumurta tarifi

Fırında parmesanlı kuşkonmaz

Fırında makarna tarifi

Fırın sütlaç

Fırında domates çorbası
Fırında çorba yapılmaz sanıyorsanız yanılıyorsun. İşte karşınızda efsane lezzetle fırında domates çorbası...

16 Aralık günün menüsü (Fırında tarifleri)
Fırında domates çorbası malzemeleri

5 tane domates
Sarımsak
Kırmızı soğan
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Balzamik sirke 1 yemek kaşığı kadar
Kekik
Fesleğen
Deniz tuzu
Karabiber
Et ya da tavuk suyu 5 bardak
Rendelenmiş permasan ya da kaşar

Fırında domates çorbası yapılışı
Domateslerinizi yıkadıktan sonra 4'e, soğanlarını da 4'de bölün, sarımsaklarınızı da soyup bütün olarak derin bir kabın içine alın. Üzerine fesleğenleri ince ince doğrayıp atın. Tüm malzemelerinizi karıştırın.

Bir başka kabın içinde balzamik sirkeyi, zeytinyağını ve baharatları karıştırın. Daha sonra domates karışımınıza sosu karıştırıp fırın tepsisine serin.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen malzemelerin hepsini rondadan geçirip püre haline getirin.

16 Aralık günün menüsü (Fırında tarifleri)

Tencereye aldığınız pürenin üzerine 5 bardak et ya da tavuk suyunu ilave edin. Karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alabilirsiniz.

Servis ederken peynir veya fesleğen yaprağı dökebilirsiniz.
Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber