15 Aralık günün menüsü (Yöresel tarifler)
15 Aralık günün menüsü bugün gerçekten parmaklarınızı yemenize neden olabilir. Yöresel tarifler günü ile 15 Aralık günün menüsü hazırladık ve alkışları topladık. İşte hem yiyenler hem de yapanlar için muhteşem bir keyif olacak olan 15 Aralık günün menüsü yöresel tarifler…

Her bir yörenin birbirinden güzel birbirinden özgün birbirinden lezzetli tarifleri var. Bunların hepsini bir araya toplayarak hazırladığımız 15 Aralık günün menüsü sofralarınızı şenlendirecek. Baharatları, etli etsiz yemekleri, çorbaları tatlıları her biri parmaklarınızı yedirecek cinsten olan bu lezzetlere geçmeden hangi yörenin nesi meşhur bir hatırlayalım…
Hangi yörenin nesi meşhur?
Adana: Adana kebabı, şalgam suyu, yüzük çorbası, karakuş tatlısı.
Ankara: Ankara Tavası, calla, bici, sızgıç, siyel, pıtpıt pilavı, tohma, altüst böreği,
Ağrı: Abdigör köftesi, selekeli (saç kavurma), haşıl,
Zonguldak: Çaycuma yoğurdu, Osmanlı çileği, Devrek simidi, beyaz baklava, kızılcık,
Bolu: Yoğurtlu bakla çorbası, imaret çorbası, orman kebabı, kaşık sapı, erişte, kaşık atmaç, kabak hoşafı,hkızılcık şurubu, Bolu Beyi tatlısı,
Elazığ: Fasulye çorbası, simit pilav, nohut,
Erzincan: Tulum peyniri,
Giresun: Fındık, hamsi böreği, kiraz tuzlusu kavurması, hamsili mısır ekmeği,
İzmir: Kumru, Ayvalık tostu, İzmir köftesi, gerdan tatlısı.
Diyarbakır: Karpuz, cartlak kebabı,
Gümüşhane: Köme, kuşburnu, dut pekmezi, dut pestili, lemis, haşıl, börek, siron.
Sivas: Sivas kebabı, peskutan çorbası,
15 Aralık günün menüsü lezzetlerinde hangi yöresel tarifler var?
Diyarbakır yöresi yemek tarifleri
Kayseri mutfağından enfes kağıtta pastırma