Geri Dön

14 Aralık günün menüsü (Tavuk yemekleri)

14 Aralık günün menüsü tavuk severleri bir araya topluyor. Tavuk yemeklerinin en lezzetlilerini 14 Aralık günün menüsü ile bir araya topluyoruz. Çorbadan tatlıya birçok çeşidi olan tavuk yemekleri için buyurun 14 Aralık günün menüsüne…

14 Aralık günün menüsü (Tavuk yemekleri)

14 Aralık gününü menüsü ile tavuk yemeklerini gözler önüne seriyoruz ki hem lezzetli hem pratik tariflerinizi yapmak için bir bahaneniz olacak. Tavuk çeşitliliği çok olan bir besin. Bu nedenle çorbadan ana yemeğe, salatadan tatlıya varan tariflerimiz var. Ancak tariflerimize geçmeden önce tavuk pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç küçük noktayı hatırlatmak isteriz.

Tavuk pişirirken dikkat edilmesi gereken noktalar

*Tavuklarınızı pişirmeden önce tezgah, bıçak, kesme tahtası gibi tavuğun temas edeceği yerleri iyice temizlemelisiniz.
*Kesme tahtası olarak mutfağa uygun plastik ürünler kullanmalısınız.
*Tavuk en az 75 °C olan sıcaklık kullanılmalıdır.
*Tavuğu pişirmeden önce limon ile ovalarsanız daha yumuşak olacaktır.
*Haşlama ve ızgara tavuk yemeklerinin sindirimi kızartmalara göre daha kolaydır.
*Fırında tavuk yemeği yaparken üzerine döktüğünüz baharatları tavuğun içine de koymalısınız.
*Tekrar ısıtmak zorunda kaldığınız tavuk yemeklerini süzgeç yardımıyla buharda ısıtırsanız lezzetini kaybetmez.

14 Aralık günün menüsü nelerden oluşuyor?

Tavuk çorbası tarifi


Kremalı mantarlı tavuk sote tarifi


Soya soslu tavuk tarifi


Salamlı tavuk göğüsleri


Gerçek tavuk göğsü tarifi

Tavuk salatası

Özellikle diyet yapanlar için hem doyurucu hem lezzetli olan bir tavuk salatası tarifi veriyoruz.

Tavuk salatası için malzemeler

*Tavukgöğsü
*Haşlanmış yumurta
*Kıvırcık
*Çeri domates
*Mor soğan
*Ceviz
*Sıvı yağ
*Limon
*Nar ekşisi

14 Aralık günün menüsü (Tavuk yemekleri)

Tavuk salatasını hazırlanışı

Kıvırcıklarınızı yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince doğrayın üzerine tavukgöğüslerini de jülyen biçimde doğrayın ekleyin. Çeri domatesleri çok küçültmenize gerek yok iki bölüp ekleyebilirsiniz. Mor soğanları da yuvarlak kalacak şekilde doğrayın ve birbirlerinden ayırın. Bu karışımı iyice karıştırın ve üzerine yumurtaları ve cevizleri de ekleyin. Daha sonra yağı limonu ve dilerseniz nar ekşisini ekleyin.


Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber