Zeytinyağlı Pırasa yapmanın püf noktaları
Zeytinyağı Pırasa yapmanın püf noktalarını merak ediyorsanız haberimizi okuyun!
Pırasa soğana çok yakın bir tür olsa da faydaları pek bilinmemektedir. Pırasa doymuş yağ asitleri ve kolesterol açısından çok düşük değerlere sahip bir besin maddesidir. Diğer tüm sebzeler gibi pırasada da bol miktarda lif, folik asit, demir ve magzenyum bulunur.
Pırasanın şeker ve kolesterol düşürücü etkisi araştırmalarla da desteklenmiştir.
Pırasa özellikle böreklerde kullanılır. Gözleme ve böreğin içerisine çok yakışan bu sebzenin zeytinyağlı türevleri de oldukça meşhurdur. Havuçla muhteşem bir uyum oluşturan pırasa kış mevsiminde bol miktarda tüketilmelidir.