Geri Dön

Zeytinyağlı Barbunya’nın İncelikleri

Hem soğuk hem de sıcak servis edilebilen, mis gibi zeytinyağlı barbunya için ipuçları...

Zeytinyağlı Barbunya’nın İncelikleri

Barbunya doygunluk hissi yaratan karbonhidrat alımını sağlar. Soğandaki etken maddelerin, kan şekeri düzeyinin artmasını engelleyen hipoglisemik etkisi vardır.

Barbunyayı pişirirken birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Taze veya kuru barbunya pişirilmeden önce 5 dk kaynatılıp bu su dökülürse koyu renk görünümden kurtulmuş olunur.

Haberin Devamı

Barbunya ve diğer zeytinyağlı yemekler pişirilirken mutlaka şeker eklenmelidir. Ölçüsü 1 yemek kaşığıdır.

Barbunyaya lezzet veren tatlardan biri de sarımsaktır. Piştikten sonra kolayca ayrılması için dövülmüş olarak değil parça halinde koymak önerilmektedir.

Barbunya limonsuz düşünülemez. Ancak servis edilirken eklenmelidir. Daha önceden limon sıkarsanız ekşimesine neden olur.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber