Zeytinyağlı Barbunya’nın İncelikleri
Hem soğuk hem de sıcak servis edilebilen, mis gibi zeytinyağlı barbunya için ipuçları...
Barbunya doygunluk hissi yaratan karbonhidrat alımını sağlar. Soğandaki etken maddelerin, kan şekeri düzeyinin artmasını engelleyen hipoglisemik etkisi vardır.
Barbunyayı pişirirken birkaç noktaya dikkat etmek gerekir. Taze veya kuru barbunya pişirilmeden önce 5 dk kaynatılıp bu su dökülürse koyu renk görünümden kurtulmuş olunur.
Haberin Devamı
Barbunya ve diğer zeytinyağlı yemekler pişirilirken mutlaka şeker eklenmelidir. Ölçüsü 1 yemek kaşığıdır.
Barbunyaya lezzet veren tatlardan biri de sarımsaktır. Piştikten sonra kolayca ayrılması için dövülmüş olarak değil parça halinde koymak önerilmektedir.
Barbunya limonsuz düşünülemez. Ancak servis edilirken eklenmelidir. Daha önceden limon sıkarsanız ekşimesine neden olur.