Yoğurt çeşitleri binbir tane!
Yoğurt M.Ö. 2000'li yıllarda Orta Doğu'da ilk kez üretildiği düşünülen bir besin maddesidir.
Eskiden tek bir çeşidi ve tarifi olan yoğurt, günümüzde çok geniş bir tat yelpazesine sahiptir. Meyveli, yağsız, düşük kalorili ve şekersiz yoğurtlar üretime sunulmuştur. Bazı üreticiler yoğurda vitamin, probiyotik ve omega-3 ekleyerek sağlığa faydasını artırmayı hedeflemiştir.
Yoğurt özellikle eski zamanlarda evlerde annelerimiz tarafından mayalanırdı. Tamamen doğal yollarla elde edilen bu yoğurtların tadı da oldukça lezzetliydi. Günümüzde pek yaygın olmasa da hala evinde yoğurt mayalayanlar vardır. Özellikle bebekli anneler, daha sağlıklı besinler yedirebilmek maksadıyla yoğurt yapmaktadır.
Yoğurt içerdiği sağlıklı bakteriler ve antioksidan özellikler sayesinde oldukça faydalı bir yiyecektir. Sağlıklı bir vücut için özellikle kadınların her gün mutlaka küçük bir kase de olsa yoğurt yemesi özerilmektedir.