Geri Dön

Yeşil sebzeler diyabet riskini azaltıyor

İngiliz bilim adamları, yeşil sebzelerin yoğunlukta olduğu bir beslenme biçiminin, diyabet riskini düşürdüğünü belirledi.

Yeşil sebzeler diyabet riskini azaltıyor

Diyabet ve benzeri hastalıkların önlenmesinde ve ilerlemesinin durdurulmasında, beslenmede sebze ve meyve tüketiminin önemi vurgulanırken, kabak, brokoli, karnabahar ve ıspanak gibi yeşil ve lifli sebzelerin, belirli diyabet tiplerini önlemede özellikle yardımcı olduğu saptandı.

Haberin Devamı

Tıp araştırmaları yayını olan British Medical Journal’a göre, günde bir buçuk porsiyon yenen yeşil sebze, ikinci tip diyabeti yüzde 14’e kadar önlemeye yardımcı oluyor.

Araştırma sonuçlarında, genel olarak daha fazla sebze ve meyve yemenin diyabet 2’ye yakalanmada daha düşük bir ihtimal oluşturmadığı, ancak bu tür yeşil renkli sebzelerin diyabet 2 riskini önemli ölçüde azalttığı belirtiliyor. Bunun en önemli nedeninin ise yeşil lifli sebzelerin içerdiği zengin antioksidanlar, C vitamini ya da yüksek derecedeki magnezyum olabileceği düşünülüyor.
Araştırmayı yapan ekip, şu anda yüksek diyabet riski taşıyan insanların, ıspanak ve lahana gibi yeşil sebzelerin tüketimini arttırarak diyabete yakalanma riskini azaltıp azaltamayacaklarını öğrenecekleri bir araştırma yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

İngiltere’nin en yaygın diyabet çalışmaları yapan örgütü Diabetes UK, kuşkonmaz, sarımsak, hindiba ve yer elması gibi sebzelerde bulunan karbonhidratların da 2. tip diyabeti ve kilo kaybını önlemeye yardımcı olmasına dair çalışmalarını sürdürüyor.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber