Yelkenler fora, balıklar tava!
Eylül ayı ile birlikte renklenen balık tezgahları, lezzet tutkunlarını fazlasıyla memnun ediyor. Taze balıklarla şenlenen G-Balık mönüsünü evinize transfer etmek için Suada Club’a çıkarma yaptık.
Deniz mahsullü salata
Malzemeler: ½ paket Akdeniz yeşilliği karışımı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı elma veya üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı silme tuz, 200 gr. Karışık deniz mahsulleri, 8 adet kiraz domates, ½ halka doğranmış kırmızı soğan, ½ yarım ay şeklinde doğranmış avokado
Hazırlanışı: Deniz ürünlerini limon suyu, susam yağı, zeytinyağı ve sirke ile karıştırarak 15 dakika kadar bekletin. Tuz ilave ettikten sonra yeşilliklerle karıştırın, üzerine avokado, kiraz domates ve soğan halkalarını da ilave ederek servis yapın. İsteğe göre yanında kızarmış ekmekle de servis edebilirisiniz.
Zencefilli levrek
Malzemeler: 400 gr levrek fileto, ½ kahve fincanı ince kıyılmış taze zencefil, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, ½ çay bardağı zeytinyağı, ¼ demet dereotu, 1 kahve fincanı limon suyu, 1 çay kaşığı silme tuz
Hazırlanışı: Fileto balıkları mümkün olduğunca ince bir şekilde defneyaprağı genişliğinde kesin. Üzerine tuz ilave edip karıştırın. Derin bir kabın içinde limon suyunu ekleyip yaklaşık 10 dakika bekletin. Ardından süzün ve tüm malzemeleri karıştırdığınız başka bir kaba alarak 15 dakika daha bekletin. Mevsim yeşillikleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Somon pastırma
Malzemeler: 200 gr. Somon fileto, 1 kahve fincanı hazır çemen, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, buz
Hazırlanışı: Somon filetoyu ince dilimler halimde bir kabın içerisine şeker ve tuz karışımıyla harmanladıktan sonra iki saat kadar beklemek üzere dolabın et ve balık bölümüne alın. Ardından su ve buz dolu bir kap daha hazırlayın, balıkları bir saat daha bekletin. Buzlu sudan çıkardığınız somon parçalarını süzün ve çemenle kaplayın. Yarım saat daha bekletin, üzerindeki fazla çemeni alın, zeytinyağı ve çekilmiş karabiberle servis edin.
Kıvırcık kalamar
Malzemeler: 2 adet temizlenmiş kalamar, 1 su bardağı un, kızartma yağı, 1 adet kırmızı biber, 1 adet sakız kabağı, 1 tatlı kaşığı susam yağı, 1 çay kaşığı soya sos, 1 çay kaşığı susam, tuz
Hazırlanışı: Temizlenmiş kalamarları bir avuç tuz ile bir kabın içinde yaklaşık 10 dakika kadar ovarak yumuşatın. Sakız kabaklarını yıkayıp, suyunu süzdükten sonra kenar kısımlarından bıçak yardımıyla açın. İç kısımlarına bıçak ucuyla çapraz çizikler atın ve una bulayın. Kızgın yağda yaklaşık 4 dakika kızartın ve peçete serdiğiniz bir tabağın üzerine koyarak fazla yağını alın. Başka bir tavada susam yağı ve soya sosu ilave ederek ince doğranmış kırmızıbiber ve kabakları soteleyin. Ardından kalamar ilave edin. Üzerine susamları ekleyerek servis yapın.
Şarapta çilek
Malzemeler: 1 su bardağı yemeklik kırmızı şarap, ½ su bardağı ayıklanmış çilek, ½ kahve fincanı şeker, ½ adet tarçın çubuğu, ¼ portakalın kabuğu, 1 adet karanfil, tuzu alınmış çekirdeksiz zeytin, 1 top vanilyalı dondurma
Hazırlanışı: Orta boy bir tencereye şarabı ve şekeri koyarak kaynatın. Sırasıyla tarçın kabuğu, portakal kabuğu, karanfil ve zeytini ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Çilekleri ilave edin ve beş dakika daha kaynatın. Soğuduktan sonra vanilyalı dondurmayla servis edin. Elele