Sofralar humusla şenleniyor
Yemeklerde, salatalarda ve mezelerde bolca tercih edilen nohut aslında çoğumuzun bilmediği özelliklere sahip. işte nohutun besin değerleri...
Haberin Devamı
Nohutun kısa tarihi
Nohut, kökeni İran olan Yunan ve Roma uygarlıklarının üretim yaptığı temel besin maddelerinden biridir. İspanyol ve Portekizli kaşifler nohutun tropik bölgelerde de yetiştirilmesini sağlamışlardır.
Humus asıl temel maddesi nohut olan, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzun karıştırılmasıyla elde edilen bir mezedir.Nohut buharda pişirilebileceği gibi soğuk olarak salatalarda da kullanılabilir. Ayrıca öğütülerek unu da elde edilebilir.
Nohutun besin değerleri
Nohut, vücut için oldukça gerekli bir element olan molibden içerir. Ayrıca içerisinde bol miktarda lif, folik asit ve manganez bulunur. Nohut, diğer tahıllara oranla iki kat fazla protein, demir, magnezyum, bakır ve çinko da ihtiva eder.