Sebze türlüsü yapmanın püf noktaları
Hepimizin bayılarak yediği bu lif deposunu yapmanın bazı püf noktaları bulunur. İşte ayrıntılar...
Sebze türlüsü özellikle yaz aylarında bolca tercih ettiğimiz bir yemektir. Dolapta kalan sebzeleri değerlendirmek ve sindirim sistemini düzenlemek için birebirdir. Genellikle kabak, patlıcan, domates ve biber ile yapılan türlüye daha başka pek çok sebze eklenebilir.
Türlü yaparken dikkat edilmesi gereken bir kaç nokta vardır. Öncelikle görüntüdür. Sebzelerin hepsinin küp küp doğranması gerekir. Bu sayede hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.
İçerisine koyacağınız patlıcanın acısını almanız gereklidir. Bu nedenle küp küp doğradıktan sonra 10 dakika kadar limonlu suda bekletmenizi öneririz.
Sebze türlüsünün yapılışı gereği hafif olması gereklidir. Fazla zentinyağı türlüyü hem bulamaç haline getirir hem de ağır yapar.
Türlüye çeşitli baharatlar da eklemeni gerekir. Defne, kekik ve karabiber en çok tercih edilen baharatlar arasındadır.