Safranın faydaları ve özellikleri
Avrupa ve Asya ülkelerinde yetiştirilen safran oldukça değerli bir baharattır. Genellikle tavuk yemeklerinde tatlandırıcı olan kullanılır ve sarı renklidir. İşte safranın faydaları ve özellikleri…

Sindirim ve Solunum yolu sorunlarına iyi geliyor
Ilık sütün içerisinde bir tutam safran katmak ya da yemeklerinize düzenli olarak eklemek iştahı artırıcı özelliğe sahiptir. Safra sindirimi düzenler ve sorunların azaltılmasına yardımcı olur. Geleneksel Tıp Enstitüsü safranın öksürüğü ve astım belirtilerini rahatlattığını belirtiyor.
İyileşme sürecini kısaltıyor
Safran vücudunuzun içindeki sorunlar kadar dışına da etki eden bir baharattır. Safran püresi ağrılara, ısırıklara ve çürüklere uygulandığında iyileşme süreci hızlanmaktadır. HealthMad’e göre safran anti-inflamatuar özelliklere de sahiptir.
Diğer özellikleri
Safran bağışıklık sistemini düzenleyen antioksidan maddeler içerir. Altın sarısı rengi içerdiği karotenoitlerden gelir ve karotenoitler görüşü iyileştirmede yardımcı olur. Safranda bulunan antioksidanlar kanser hücrelerin büyümesine de engel olur.
Safran aynı zamanda kadınlarda adet dönemi ağrılarına da iyi gelir.