Pratik 5 yaz yemeği tarifi
Sıcak havalarda mutfakta işinizi kolaylaştıracak nefis ve pratik 5 yaz yemeği tarifini sizinle paylaştık. İşte mutfakta işinizi kolaylaştıracak 5 pratik yaz yemeği...
Sıcak havalarda mutfakta yemek hazırlamak sizi zorluyor olabilir. Hem işinizi kolaylaştıracak hem de içinizi ferahlatacak birbirinden lezzetli 5 pratik yaz yemeği tarifini sizinle paylaştık. Yapım aşamalarını çok basit olan bu tarifleri mutlaka deneyin. İşte pratik 5 yaz yemeği...
Fırında mücver
Malzemeler:
-4 adet kabak
-3 adet yumurta
-1 çay bardağı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı karabiber
-1/2 demet nane
-1/2 demet dereotu
-200 gram tulum loru
Nasıl yapılır?
-Kabağı rendeleyin ve sularını sıkın.
-Üzerine yumurta, un, kabartma tozu, yeşillikler ve baharatları ilave ederek karıştırın.
-Fırın tepsisini yağlayın ve karışımı dökün.
-Üzerine susam ve çörek otu serpin. 185 derece fansız ayarda 45 dakika pişirin.
-Sarımsaklı yoğurt ve yeşillikler eşliğinde servis edin.
Yaz türlüsü
Malzemeler:
-3 adet patlıcan
-2 adet kabak
-1 adet kırmızı etli biber
-1 adet domates
-1 tutam tuz
-1 tutam karabiber
-1 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 diş sarımsak
Nasıl yapılır?
-Kabak ve patlıcanları halka halka doğrayın.Tencereyi zeytinyağı ile yağlayın.
-Sarımsakları halka halka doğrayın.
-Kabak ve patlıcanları ısınan tencereye koyun ve karıştırarak kavurun. Kırmızı biberleri de halka halka keserek ekleyin.
-Domatesin kabuklarını soyup, soyduğunuz domatesleri rendeleyin.
-Rendelenmiş domatesleri kavrulan kabak ve patlıcanların üzerine dökün ve baharatları ilave edin.
-Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirin.
-Yoğurt ile servis edin.
Fasulye kızartması
Malzemeler:
-500 gram çalı fasulyesi
-2-3 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı tuz
-3/4 su bardağı sıvı yağ
Nasıl yapılır?
-Öncelikle fasulyeleri yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın, ardından fasulyeleri kırmadan bütün bir şekilde derince bir tencereye alın ve tuzlu suda yaklaşık 10 dakika, fasulyeler yumuşayana dek haşlayın.
-Haşladığınız fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirin.
-Yağı bir kızartma tenceresine alın ve kızdırın.
-Bir tepsiye unu serpiştirin ve ılıklaşmış olan fasulyeleri teker teker bu una bulayıp kızgın yağa atın, altlı üstlü çevirerek kızarttıktan sonra, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
-Tüm fasulyeleri bu şekilde kızarttıktan sonra bir servis tabağına alın, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin ve dereotuyla süsleyip servis edin.
-Yoğurtlu dereotlu sosla servis edebilirsiniz.
Ton balıklı makarna
Malzemeler:
-1 paket makarna
-200 gram ton balığı konservesi
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-6 adet cherry domates
-1 diş sarımsak
-1 su bardağı haşlanmış mısır
-1 su bardağı siyah zeytin
-1/4 demet fesleğen
-1 tatlı kaşığı kapari
-1 çay kaşığı tuz
Nasıl yapılır?
-Makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Sosunda kullanmak üzere 1 çay bardağı kadar haşlama suyu ayırın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenarda bekletin.
-Ton balıklı makarnanın sosu için; sarımsağı rendeleyin. Kapari çiçeklerini ve fesleğeni incecik kıyın. Cherry domatesleri ortdan ikiye kesin.
-Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış cherry domates ve rendelenmiş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.
-Yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirin.
-Ardından sırasıyla; haşlanmış mısır, siyah zeytin, doğranmış fesleğen ve kapari, tuz ve karabiber katın. Haşlama suyundan ayırdığınız kısmı ekleyin ve sosu kaynatın.
-Haşlanmış makarna ve ton balıklı harcı tencerede harmanlayın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Sebzeli barbunya yemeği
Malzemeler:
-2 su bardağı barbunya
-1 adet kırmızı soğan
-1 adet havuç
-2 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-1 paket domates püresi
-1 yemek kaşığı biber salçası
-3 diş sarımsak
-3-4 dal taze soğan
-2 adet kereviz sapı
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Nasıl yapılır?
-Soğanı ince ince doğrayın. Domates, havuç ve biberi de minik küpler halinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin.
-Bir tencerenin içerisine zeytinyağının yarısını aktarın ve soğanları da ilave ederek soteleyin.
-Ardından havuç ve biberleri de ekleyerek sotelemeye devam edin.
-Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları, salça, domates ve domates püresini de ekleyerek güzelce karıştırın.
-Üzerine 1 su bardağı kadar su ilave edin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
-Barbunyalar yumuşamaya başladığında içine kereviz saplarını minik minik doğranmış şekilde ekleyin. Tuz ve baharatlarını da ekleyerek karıştırın.
-Ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra içerisine taze soğanları ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
-Ilıdıktan sonra üzerine zeytinyağının geriye kalanını ilave edin ve servis edin.
Afiyet olsun.