Geri Dön

Nohutlu pilav tarifi

Nohutlu pilav varsa başka birşey istemez. Hele bir de turşu varsa tadından yenmez. Üstüne üstlük yapımı oldukça pratik nohutlu pilav tarifi...

Nohutlu pilav tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 bardak pirinç

3 bardak kaynar su

1 bardak haşlanmış nohut

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım limon

Yarım çay kaşığı şeker

1 et bulyon

Tuz

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

1. adım: Pirinçleri bir kaba alın. Üzerine sıcak su, bir tatlı kaşığı tuz ve dilimlediğiniz yarım limonu ekleyerek 1 saat kadar bekletin. Pirinci süzdükten sonra suyunu dökmeyin. Bir tencereye yağı koyun ve biraz kızdırın. Pirinçleri kavurmaya başlayın.

2  adım: Ayrı bir kapta kaynar su, et bulyon, şeker ve pirinçten süzdüğünüz suyu karıştırın. Karışımı kavrulan pirincin üzerine ekleyip biraz karıştırın. Kabukları soyulmuş nohutları da ekledikten sonra bir iki kez çevirip kapağı kapatın.

3. adım: Orta ateşte 1 dakika piştikten sonra altını kısın ve suyunu çektirene kadar pişirin. 15 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber