Geri Dön

Mantarın yararları ve pişirme önerileri...

Et yemeklerinin, çorbaların ve sosların vazgeçilmezi mantarın pek çok yararı bulunuyor. İşte mantar hakkında değerli bilgiler…

Mantarın yararları ve pişirme önerileri...

Mantar çok az kalori içerir ve %80-90’lık kısmı sudan oluşur. Ayrıca sodyum, karbonhidrat ve yağ açısından fakirdir; fakat bol miktarda lif içerir. Bu nedenle mantar kilo vermek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir sebzedir.

Haberin Devamı


• Mantarda bol miktarda potasyum bulunur. Hatta bazı uzmanlar bu miktarın muzdan da fazla olduğunu belirtmektedir. Potasyum tansiyonun düşürülmesi ve kalp krizi ihtimalinin azaltılması için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesinde fayda vardır.


• Mantar bakır açısından da zengindir. Bir porsiyon mantarda günlük bakır ihtiyacının %20-40 kadarı karşılanmaktadır.


• Uzmanlar beyaz şapkalı mantarların göğüs ve prostat kanseri riskini de azalttığını belirtmektedir.

• Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler.


Mantar pişirme önerileri…

  • Kurumuş mantarları eski haline getirmek için ılık su içerisinde 30 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  • Marine edilmiş mantar istiyorsanız marine edeceğiniz karışımın içerisinde buzdolabında 2 gün süreyle saklayabilirsiniz.
  • Mantarların kenarlarını kestiğinizde kararacaktır. Bu nedenle hemen servis etmeden önce bu kenarları temizleyebilir ya da önceden kestiğiniz kanarlara limon suyu sürebilirsiniz.
  • Açık renkli mantarları pişirirken alüminyum tava kullanmayın. Alüminyum mantarın rengini bozacaktır.
  • Mantarın çoğunluğu su olduğu için pişirirken fazla su eklemenize gerek yoktur.
  • Mantarın sağlarını atmak yerine buzlukta saklarsanız çorbalarınıza lezzet katacaktır.
Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber