Geri Dön

Mangal tadında pirzolalar...

Eti insanların en büyük protein kaynağıdır. İçerisinde bulunan vitaminler sayesinde kansızlığı önler ve kan yapıcı özelliğiyle bilinir.

Mangal tadında pirzolalar...

Mangal tadında pirzolalar...
Yaz aylarında mangal yapmak kadar zevkli bir aktivite var mıdır bilinmez. Ailenizle birlikte uygun bir yerde kömür ateşinde pişirilen etlerin tadına hiç doymayacaksınız gibi gelir. Ancak mangal bazen işkenceye dönüşebilir.

Uygun rüzgar olmadığında, aniden yağmur bastırdığında ya da saatlerce uğraşsanız da ateşi istediğiniz kıvama getiremediğinizde keyfiniz kaçabilir.

Dahası pişirme yöntemine bağlı olarak sık tüketildiğinde damar sertliği ve kolesterol gibi sorunlar da baş gösterebilir. Bu nedenle etin hem seçimine hem de pişirilmesine büyük önem vermek gerekir.

Et seçerken ne amaçla kullanacağınız çok önemlidir. Tavada pişirecekseniz etin hafif yağlı olmasında fayda vardır. Mangalda pişireceğiniz etlerin taze olması da çok önemlidir. Et seçerken diğer önemli bir faktör de etin dinlenmiş olmasına gösterilen özendir. Kesim işlemi sırasında gerilen et dinlendirilmediği takdirde kolay işlenemez.

Pirzola yaparken püf noktaları!

Kuzu pirzola herkesin bayılarak yediği bir et çeşididir. Kuzunun kaburgaları ve etrafındaki etlerin düzenli bir biçimde çıkarılıp birbirinden ayrılmasıyla elde dilir. Dövülen pirzolaları pişirirken en önemli adım çeşnidir. Pişirmeden önce pirzolaların karabiber ve tuzla ovulması gereklidir. Pişirirken üzerine kekik atmak ise önerilmez. Kekik gibi otlar et piştikten sonra eklenmelidir. Aksi takdirde ateşin etkisiyle yanarak kötü bir tat ve kokuya sebep olur.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber