Lezzetli mantar önerileri
Çornalarda, et yemeklerinde, pizzalarda ve pek çok tarifte kullanılan mantar potasyum açısından çok zengindir.
İçeriğinin %80-90'ı su olan mantarda çok az kalori bulunur. Yağsız, karbonhidratsız bir besin olan mantar bol miktarda lif içerir. Bu nedenle diyet yapanların bir numaralı yiyeceğidir.
Mantar genellikle kremalı olarak çorbalarda kullanılır. Et yemeklerinin soslarında, pizzalarda, sotelerde de bol miktarda tercih edilir.
Mantarın pişirilmesi çok önemlidir. Lezzetli mantarların püf noktaları vardır:
Pişireceğiniz mantar kuruduysa su içerisinde yarım saat kadar bekletmek faydalı olacaktır. Zaten bol miktarda su içerdiği için pişirirken su eklemenize gerek yoktur.Mantarın kenarları çok çabuk kararır. Servis etmeden hemen önce bu kenarları temizleyebilir veya limon suyu sürebilirsiniz.