Lezzetli krep tarifleri
Krep; herkesin kolayca yapabileceği sade tarifinin dışında, farklı tarifleriyle de denenmeye değerdir. Mutlaka yapmanız gereken lezzetli krep tariflerini sizler için derledik.
Yoğurtlu Ispanaklı Krep
Ispanak,herkesin tüketmesi gereken bir vitamin deposudur. Yoğurt ıspanak ikilisiyle harika bir krep yapabilirsiniz.
Malzemeler
2 tane yumurta
3/4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Yarım kilo ıspanak
2 tane soğan
Karabiber, pul biber
Yapılışı
Ispanakları yıkadıktan sonra doğrayın ve soğanla beraber kavurun, baharatları ekleyin.Klasik krep malzemelerini karıştırın ve krebinizi pişirin. Daha sonra kavurduğunuz ıspanağı pişirdiğiniz krebiniçine koyun. Krebi rulo şeklinde sarın ve dilimleyin. Yanında yoğurt ile servis edin.
Mantarlı Krep
Mantar, herkesin sevdiği ve tercih ettiği bir sebze değil; ancak seveni için bütün yemeklere lezzetini katar.Krepte de kullanılan mantarınkrebe farklı bir tat kazandırdığı gerçeği şu götürmüyor.
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
Biraz tuz
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo mantar
2 tane soğan
2 tane kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Klasik krep için malzemeleri çırpın ve tavada pişirin. Bu esnada mantarları haşlayın, soğanları ve biberleri kavurun. Haşladığınız mantarları da tavaya ekleyin ve baharat eklemeyi unutmayın. Krebin içine,hazırladığınız mantar harcını ve kaşar peynirini koyun. Krebin üstüne de rendelenmiş kaşar peyniriserpin ve ardından fırına verin. Kaşarlar erimeye başladığında fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz.
Kakaolu ve Muzlu Krep
Krep her zaman tuzlu bir yiyecek olarak sunulmuyor. Tatlı servislerinde de rahatlıkla krep tercih edebilirsiniz.
Malzemeler
1 su bardağı un
2 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı şeker
Bal ve kaymak
Yapılışı
Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra süt ve tereyağını ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra unu, vanilyayı ve kakaoyu da ekleyin ve boza kıvamına gelinceye dek çırpın. Tavaya yağ döküp yağı kızdırın. Sonrasında karışımı tavaya kepçeyle dökün. İki tarafı da piştiğinde tabaklara yerleştirin. İçinemuzları yerleştirin. Kaymak ve bal ile servis edebilirsiniz.