Kuru fasulye pişirmenin püf noktaları
Kuru fasulye atalarımızdan bugüne evlerimizde severek tükettiğimiz bir yemektir. Acılı ve acısızından etlisine kadar pek çok şekilde pişirilen fasulyenin püf noktalarına göz atın...

Fasulye ve nohut gibi hububatlar, gaz yapmamayı için bir gece önceden ıslatılmalıdır. Ancak ilk suyu içine çekeceği için bir müddet beklettikten sonra suyu değiştirin ve sabaha kadar bu su içinde bekletin. Burada dikkat edilmesi gereken fasulyenin pişirmeden önce suyunu yeniden değiştirmenizdir. Yoksa şişkinlik ve gaz şikayetiniz olabilir.
Bazı tariflere göre bu suyun içerisine karbonat veya tuz atılır.
Kuru fasulyeye asıl tadını veren soğan-domates harcına bir kaç adet yeşil biber de katabilirsiniz. Fasulyenizin acı olmasını istiyorsanız pul biber yerine acı biber turşularından eklemeyi deneyin.
Fasulye için et seçerken kuşbaşı dana etini tercih edin. Bu tür işlenmiş etteki su fasulyenizi daha lezzetli bir hale getirecektir.