Kokteyl serinliği
Güneşli günlerin soğuk kurtarıcıları lezzetli kokteyller, yazı daha da keyiflendiriyor. Ünlü mekanların tariflerinden ilham alın, siz de kendi kokteyllerinize imzanızı atın!

Kıpkırmızı / 360 Suada
Malzemeler:
3 cl. Frambuaz votka
2 cl. Archers
Kızılcık suyu, karadut, lime suyu
Hazırlanışı: Taze karadutları ve lime’ları tokmak yardımı ile ezin. Üzerine frambuaz votka, archers, küp buzları ilave edip çalkalayıp buzlu bardağa servis edebilirsiniz.
Frozen Basil/ The House Cafe
Malzemeler:
5 cl. Absolut Vodka
2.5 cl. Portakal likörü
3 cl. Şeker şurubu
5 cl. Limonata
8 yaprak fesleğen
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blendır’da bir kürek kırık buz ile çekin. Kokteyl bardağında servis edebilirsiniz. Şık bir fesleğen yaprağı ile süslemeyi unutmayın.
Frozen Margarita/ Mövenpick Hotel
Malzemeler:
4 cl. Tekila
2 cl. Cointreau
3 cl. Limon suyu
1 cl. Şeker şurubu
Hazırlanışı: Blendır’a bol buz konur ve tüm malzemeler ilave edilip karşım dondurma kıvamına gelene kadar karıştırılır. Meyveli istenirse karışıma tercih edilen taze meyveden birkaç parça eklenir.
Mojito Royal/ Zazie
Malzemeler:
4 cl. Rom
3 cl. Şeker şurubu
3 cl. Şampanya
8-9 yaprak nane
1 adet lime
Hazırlanışı: Mojito Royal kadehinin içine nane yapraklarını koyun. Yarım lime suyunu sıkın ve nane yapraklarıyla birlikte ezin. Üzerine traşlanmış buz, yraım lime, şeker şurubu, rom ekleyin ve iyice karıştırın. Son olarak da şampanya ekleyin ve servise sunun.
Beyz Sangria/ Lucca
Malzemeler:
1.5 cl. Safari
2.5 cl. Archers1.5 cl. Cin
7 cl. Elma suyu
10 cl. Beyaz şarap
Hazırlanışı: Malzemelerin hepsini karıştırın ve küp küp doğranmış elmalarla süsleyerek servis yapın.
Satsuma Caipiroska/ Gaja Roof
Malzemeler:
4 adet satsumameyvesi
5 cl. Mandalina aromalı votka
1.5 cl. Şeker şurubu
1.5 cl. Misket limon suyu
Hazırlanışı: Satsumaları uzun içimli bardağa koyun ve ezin. Kalan bütün malzemeleri bardağa ekleyin ve üzerine kırık buzla tamamlayın. Dilim satsuma ile dekore edebilirsiniz.
Uncle Kokteyl/ Il Porto
Malzemeler: 6 adet satsuma meyvesi (Bodrum mandalinası)
5 cl. Votka
İki damla limon suyu
4 cl. Karadut şurubu
Hazırlanışı: Malzemeleri hepsini mikserde karıştırın. Elma ve vişneyle süsleyin.
Daiquiri/ Polat Renaissance Hotel
Malzemeler:
4 cl. White rom (bacardi)
2 cl. Taze limon suyu
1 bar kaşığı şeker şurubu
Hazırlanışı: Tüm malzemeleri shaker’da karıştırdıktan sonra, soğuk bardak işle servis edebilirsiniz.
Elele, Temmuz 2010
2