Geri Dön

Kestaneli iç pilav tarifi | Kestaneli iç pilav nasıl yapılır?

Genellikle yılbaşı sofralarında hindinin yanında pişirilen kestaneli iç pilav, farklı baharatlar ve kestaneyle lezzetlendiriliyor. Tüm et yemeklerinin yanına yakışacak kestaneli iç pilav tarifi için malzemeleri hazırlayın! Peki, kestaneli iç pilav nasıl yapılır? İşte kestaneli iç pilav tarifi...

Kestaneli iç pilav tarifi | Kestaneli iç pilav nasıl yapılır?
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 adet orta boy kuru soğan
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 su bardağı pirinç
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-Tarçın
-Yenibahar
-1 paket kuş üzümü
-1 paket dolmalık fıstık
-3 dal dereotu
-Tuz
-Karabiber
-1 su bardağı pişmiş kestane

Kestaneli İç Pilav Nasıl Yapılır?

-Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın.
-Tereyağı ve bir miktar tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
-Kavurduğunuz doğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
-Tarçın, yenibahar, tuz ve diğer baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
-3 su bardağı sıcak suyu ilave edip karıştırın.
-Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar