Kestane nasıl pişirilir?
Son zamanlarda en çok duyduğumuz sorulardan biri de ‘kestane nasıl pişirilir?’. Kestane kışın soğuk günlerinde,en vazgeçilmez atıştırmalıktır. Ancak siz de kestane nasıl pişirilir bilmiyorsanız bugünlere özel hazırladığımız kestane tarifimizi mutlaka deneyin. İşte kestane nasıl yapılır haberimiz…
“Kestane kebap yemesi sevap…” kulaklarımızda çınlayan bu mani kış aylarının en sık duyduğumuz sözlerinden biridir. Çünkü kestane bir kış klasiğidir. Peki kestane nasıl yapılır? İşte kışa özel kestane nasıl yapılır tarifimiz…
Kestane tarifi
Kestanenin birçok yapımı var. Şimdi onların en lezzetlileriniz sizin için anlatacağız.
Tavada kestane
Öncelikle kestanelerinizi güzelce yıkayın. En çıkıntılı bölümünden üzerinde “+” yapacak şekilde çizikler atın.
Ancak dikkat etmeniz gereken nokta kesiklerin çok derine girmemesi. Bıçakla kesmekten daha kolay bir yol arayanlar için bu işlemi yapan aparatlar satılmaktadır.
Çizdiğiniz kestaneleri derin bir kabın içinde suda bekletin. Suda bekletme işlemi 2 saat kadar sürmeli.
Eğer suda bekletecek kadar vaktiniz yoksa kilo başına bir çay bardağı kadar su koyarak hemen tavaya da alabilirsiniz.
Suda bekletme işlemi sayesinde içi daha yumuşak oluyor.
Orta yükseklikteki ateşte yaklaşık 20 dakika pişirirseniz kestaneleriniz hazır olacaktır.
Fırında kestane
Fırında kestane yapmak için öncelikle yine kestanelerinizi yıkayın ve daha önce tavada yaptığınız gibi “+” şeklinde çizik atın. Daha sonra fırın tepsisine dizin ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun.
Yaklaşık 20 dakika boyunca fırında kaldıktan sonra sıcak sıcak yiyebilirsiniz.
Közde kestane
Közde kestane için de ana işlemlerinizden biri yıkayıp ortalarına çizik atmak. Çizdikten sonra da yine suyun içine atın. 5-10 dakika suda bekledikten sonra süzün.
Köz tavanızı ocağa koyup altını iyice açın ve kestanelerinizi de üzerine koyun. Dikkat etmeniz gereken nokta tavada azar azar kestane pişirmeniz gerektiğidir.
Kestaneler pişerken 3 dakikada bir karıştırın. Üzerinde siyahlıklar oluşmaya başlayınca alabilirsiniz.