Kayısı kıvamı yumurta tarifi
Eğer yumurtanızı kayısı kıvamı seviyor ama bir türlü tutturamıyorsanız bu tarif tam size göre...
Malzemeler
1 adet yumurta
Yeterli miktarda su
Bir tutam tuz
Cezve
Kayısı Kıvamı Yumurta Nasıl Yapılır?
Cezveye yumurtayı bir kaşıkla koyduktan sonra yumurtayı geçecek kadar su koyun. Yumurtanın pişerken çatlamaması için biraz tuz ilave edin. Ardından orta ateşte 5-6 dk pişirin.
Bu süre geçtikten sonra yumurtayı bir kaşıkla alın ve soğuk su dolu bir kaseye koyun. Bu kasede yumurtanın bekleme süresi, özellikle kahvaltıya hazırlıyorsanız, 5-6 saniye olduğundan elinizi çabuk tutmanız gerekecek.
Bu süre de dolduktan sonra tekrar kaşıkla alın ve bir tabağa koyun. Tabakta kaşığın tersiyle yumurtanın kabuğuna vurarak kabuğu soyun. Kayısı kıvamı yumurtanız hazır. Afiyet olsun!