Karides Omega-3 deposu!
Meze ve yemekler için az yağlı etiyle iyi bir alternatif olan karidesle lezzetli menülere ulaşabilirsiniz.

Su ürünlerinden karides, yengeç ve ıstakoz, diğer birçok balığa göre daha fazla kolesterol içerse de çoğu etlere ve kümes hayvanlarına göre de daha az doymuş yağ içerir. Bu nedenle su ürünleri dengeli beslenme koşuluyla tüketildiğinde sağlık açısından çok faydalı olacaktır.
Eğer hafif şekillerde pişirilirse daha faydalı olan karidesin tüketilmesi için birçok lezzetli tarif mevcuttur. Kıymetli ve zahmetli bir işlenmeyle sofralara geldiğinden seçkin davetlerinizde ikram edilmeye değer bir besindir.
Karides, aynı zamanda balık gibi omega - 3 diye tabir edilen elzem yağ asitlerinden EPA ve DHA açısından iyi bir kaynaktır.
Gelişme çağındaki bireylerin beslenme zinciri açısından vazgeçilmez bir kaynak olan karides, E ve B12 vitamini ile iyot, çinko ve fosfor minerali açısından da zengindir. Doyurucu bir ete sahip olan karides, yağ oranı düşük olduğu için de diyetlerde salatalarla birlikte sıkça kullanılır.
Genelde dondurularak satılan bu deniz mahsüllerinin yemeklerde değerlendirilirken dikkat edilmesi gereken unsur, ya yakalandıktan sonra en kısa sürede tüketilmesi ya da hemen işlenmesi gerektiğidir.