Karabuğday ile birbirinden farklı tarifler
Glutensiz beslenenlerin son zamanlarda tercih ettiği karabuğday ile birbirinden farklı lezzetler ortaya çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte karabuğday ile yapabileceğiniz sınırsız tarifler...
Zengin protein kaynağı Karabuğdayın protein değeri oldukça yüksektir. Gluten içermediği için özellikle çölyak hastalarının tercih ettiği besinler arasında gelir. Kolesterol düşürücü ve kilo vermeye yardımcı olan karabuğday ile birbirinden farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz. Karabuğdayın tadından hoşlanmayanlar bu tariflere bayılacak! İşte karabuğday ile yapabileceğiniz sınırsız lezzetler...
Karabuğdaylı muffin tarifi
Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-Yarım su bardağı süt
-2 su bardağı karabuğday unu
-Yarım su bardağı damla çikolata
-1 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Nasıl yapılır?
-Yumurta ve şekeri çırpıp içerisine sıvı yağ ve sütü ekleyin.
-Ardından karabuğday unu, kakao, damla çikolata, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
-Muffin kalıplarını yağlayıp, karışımı içerisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
-Soğuyunca kalıplardan çıkarıp, servis edin.
Karabuğday salatası
Malzemeler:
-1 su bardağı karabuğday
-1 adet soğan
-1 çay bardağı yeşil zeytin
-1 kase haşlanmış brokoli
-Renkli biberler
-Dereotu
-Maydanoz
Sosu için:
-Tuz
-Limon
-Zeytinyağı
Nasıl yapılır?
-Karabuğday ve brokoliyi haşlayıp, süzün. Biber, soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
-Tüm malzemeleri geniş bir kaseye alın.
-Sosu için limon, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp üzerine ilave ederek, servis edin.
Karabuğdaylı pankek
Malzemeler:
-1 su bardağı karabuğday unu
-1 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı karbonat
-1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için:
-Bal
-Dilediğiniz meyveler
Nasıl yapılır?
-Tüm malzemeleri geniş bir kasenin içerisinde iyice karıştırın.
-Önceden yağlanmış ve kızgın olan tavaya 1 kepçe karışımdan aktarın.
-Arkalı ve önlü olacak şekilde pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin.
-Üzerine dilediğiniz meyvelerden ekleyip, bal ile servis edin.
Karabuğdaylı krep
Malzemeler:
-1 su bardağı karabuğday unu
-2 yumurta
-1 su bardağı süt
-Yarım su bardağı su
-Tuz
İç malzemesi için:
-7-8 adet mantar
-1 minik soğan
-Maydanoz
-Rende kaşar
Nasıl yapılır?
-Tüm malzemeleri geniş bir kasenin içerisinde iyice karıştırın. Önceden yağlanmış ve kızgın olan tavaya 1 kepçe karışımdan aktarın.
-Arkalı ve önlü olacak şekilde pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde bitirin.
-Soğan ve mantarları incecik kıyın, Sıvı yağ ile soteledikten sonra, ince kıyılmış maydanozları ilave edin.
-Kreplerin içerisine hazırladığınız harçtan ilave edin. Son olarak rende kaşardan serpiştirip, servis edin.
Karabuğday ekmeği
Malzemeler:
-500 gr kavrulmamış karabuğday unu
-350 ml ılık su
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 tatlı kaşığı toz kuru maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı sirke
-2 orta boy yumurta
Nasıl yapılır?
-Cam bir kasede ılık su ve toz mayayı çırparak homojen olana dek karıştırın. Aktive olması için 10 dakika bekletin.
-Ayrı bir kasede yumurta ve zeytinyağını köpük köpük olana dek çırpın, bir kenara ayırın.
-Geniş bir kaseye karabuğday ununu koyun ve ortasına bir havuz açın. İçine yumurtalı karışımı, mayalı karışımı, sirke ve tuzu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile homojen olana dek karıştırın.
-Bir kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayın. Hamuru içine dökün. Kapalı fırınınızın içinde 1 saat mayalandırın.
-200 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun...