Geri Dön

İstanbul'daki en iyi 10 vejeteryan mutfağı

Son yıllarda daha sık duyar olduk ünlü vejeteryan restoranlarını ya da menüsünde vejeteryanlar için zengin alternatifler sunan popüler mekanları.

İstanbul'daki en iyi 10 vejeteryan mutfağı

5 sene öncesine kadar vejeteryanım dendiğinde; "Et ve tavuk da yemiyor musun? :)" diye sorulurken, gün geçtikçe sağlıklı yaşamı ve sebzelerle beslenmeyi tercih edenlerin sayısının artmasıyla beraber vejeteryan restoranları da gittikçe çoğaldı. Vejeteryanlar için seçtiğimiz İstanbul'daki en özel mekanları gelin birlikte inceleyelim.

Haberin Devamı

Zencefil

Vejeteryanların sıklıkla tercih ettiği mekanlardan biridir Beyoğlu'nda yer alan Zencefil Restaurant. Renkli ve zengin bir vejeteryan menüsüne sahip bu şirin mekan Taksim'in kalabalığını hissetmeyeceğiniz, küçük ve sevimli bahçesi ile hizmet veriyor. Mekanda en çok tercih edilen ve beğenilen tatlar arasında; sebzeli lazanya, ıspanaklı kiş, zencefilli soda, bahar salatası, fesleğenli kabak, bahar pilavı ve Ege yahnisini geliyor. Ayrıca ev yapımı şaraplarını da denemenizi öneririz.

Changa

Et yemeklerinin yanı sıra vejeteryan mutfağı ile de dikkat çeken Changa, Beyoğlu – Sıraselviler Caddesi'nde 100 yaşında Art Nouveau adlı bir binada servis vermektedir. Sık sık yenilenen menüde taze baharatlar ve meyvelerle lezzetlendirilen et, balık ve tavuk seçeneklerinin yanı sıra zengin vejetaryen yemek çeşitleri de yer alıyor. Asma yaprağına sarılı kızartılmış Antakya peyniri, kabak çiçeği dolması ve kendilerinin yaptığı özel likör çeşitlerini denemenizi öneririz.

Haberin Devamı

Parsifal

İstanbul'un en eski vejeteryan restoranlarından biri olan Parsifal, 1996 yılından bu yana Beyoğlu'nda hizmet veriyor. Restoranın menüsünü süsleyen birbirinden leziz yemekler sadece vejeteryanlara değil, veganlara da hitap ediyor. Bu özel mekanın sahibi Ayfer Uzunoğulları da bir vejetaryen. Günün yemeğiyle birlikte 23 çeşit ana yemeğin yer aldığı menüde, mevsim sebzeleri, hellim peyniri ve kestane mantarının bir şişe geçirilerek pişirilmesinden oluşan Parsifal ızgara, yeşil mercimek köftesi, havuç ve kereviz mücverleri gibi çeşitler en sık tercih edilen tatlar arasında yer alıyor.

Renkli Limon

Şirin dekorasyonu ve leziz yemeklerin süslediği zengin menüsü ile Beşiktaş'ta hizmet veriyor Renkli Limon. Şirinlikte sınır tanımayan bu mekanda sulu ev yemekleri başrolde yer alıyor. Vejeteryanları düşünen bir menüsü olan Renkli Limon'da; mücver, ezogelin çorbası ve ıspanaklı böreğinden tatmanızı öneririz.

Klemuri Restaurant

Beyoğlu'nun arka sokaklarına gizlenmiş, ağırlıklı olarak Karadeniz yemekleri yapan güzel bir restorandır Klemuri. İsminin anlamı Pazar (Rize) Lazcasında eski mutfaklarda yemek kazanının asıldığı zincir. Klemuri Restoran'ın renkli ve zengin menüsünde vejeteryanlara uygun birçok seçenek mevcuttur. Mıhlama, otlu ayran, zahter salatası ve tahinli kabak tatlısını denemenizi öneririz.

Haberin Devamı

Lokanta Maya Karaköy

Karaköy'de hizmet veren Lokanta Maya, ziyaretçilerine taze ve mevsimsel malzemenin lezzetinin ön plana çıktığı, sade yemekler hazırlamayı amaçlıyor. Başarısı tesadüf olmayan ve sürekli menüsünü yenileyen Lokanta Maya, ekmeği Bolu'dan, nar ekşisini Antakya'dan, küflü peyniri Konya'dan, zeytinyağını Marmaris'ten getirtiyor. Narlı otlu baklagil salatası, semizotu salatası ve sakızlı muhallebisini denemenizi öneririz.


Zeytin Ağacı Cafe

Tarihi binaların gölgesindeki Nişantaşı'nda yer alan Zeytin Ağacı Cafe, 2002'den beri hizmet vermektedir. Leziz ev yemeklerinin dikkat çektiği cafede her gün farklı yemekler Ayvalık'tan gelen sızma zeytinyağı ile pişiyor. Özellikle maydanoz mücveri, cevizli tulum peynirli erişte, ayvalı kereviz, zeytinyağlı semizotu, kaşarlı vejeteryan köfte ve mercimekli yaprak sarma vejeteryanların sıklıkla tercih ettiği tatlar arasında. Yemeğin üzerine hafif bir tatlı yemek isteyenler için de ev yapımı kek ve kurabiyeler mevcut.

Haberin Devamı

Cafe Om

Taksim'de hizmet veren Cafe Om, vejeteryan ve veganların sıklıkla ziyaret ettiği mekanlardan biri. Bu şirin cafenin menüsünde glüten hastalarını sevindirecek glütensiz tatlar da yerini alıyor. Fransız soğan çorbası, doğal meyve suları, beyaz peynirli salata ve çikolata cupcake menüde tercih edilen tatların başında geliyor.

Fıccın

Taksim'de hizmet veren ve zengin menüsü ile dikkat çeken Fıccın, vejeteryanların uğrak adreslerinden biridir. Kafkas mutfağının öne çıktığı mekanda; patatesli Çerkez mantısı, portakallı kereviz ve sebze çorbaları en sık tercih edilen tatlar arasında. Ayrıca lezzet konusunda çok iddialı olan mekanda her gün farklı zeytinyağlı, çorba ve ev yemeği çeşidi bulabilirsiniz.

Figaro's Restaurant

İstanbul Yeşilköy'de hizmet veren Selanik göçmenin bir ailenin işlettiği Figaro's Restaurant birbirinden leziz ot yemekleri ve özgün köy kahvaltısı ile ön plana çıkıyor. Bu şirin mekanı işleten Fatma Özalkan, 20 yıl Almanya'da vejetaryen ve diyet yemekleri yapan bir restoranda çalıştıktan sonra 1990'da Türkiye'ye dönerek Yeşilköy'de oğlu ile beraber iki restoran açmıştır. Hala işlettiği Figaro's Restaurantın menüsünde; güveçte sebze, ebegümeci çorbası, soya köftesi ve ısırganlı börek vejeteryanların en sık tercih ettiği tatlar arasında geliyor.

Tülin Kılıç
neredekal.com

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber