İspanya'dan bir lezzet: Paella
Bugün mutfağınızda bir değişiklik yapın ve sofranıza geçmişi çok eskiye dayanan bir İspanyol lezzetini davet edin!
Paella Ortaçağdan kalma bir İspanyol yemeği olarak bilinmektedir.
Çeşitli sebze ve etlerin konulduğu, safranlı yapılan bir yemek çeşididir.
Pealla‘nın ortaya çıkması, fakir ve yiyecek bulamayan olan halkın, zenginlerin şatolarının çöplerinden topladıkları pilav ve yemek çeşitlerini karıştırarak yemeleridir.
Bu yemek geçen zaman içerisinde değişerek, içerisine deniz ürünleri de eklenerek, şu anda tüm dünyada beğenilerek tüketilen bir yemek haline gelmiştir.
Paella'yı evinizde yapmak hiç düşündüğünüz kadar zor değil. Kolay ve pratik bir tarifle bu leziz yemeği ailenizle tadabilir veya konuklarınıza ikram edebilirsiniz.
İşte meşhur Paella'nın denenmiş pratik tarifi:
Malzemeler
• 20 gr. renkli fresh biber • 40 gr. kalamar • 20 gr. tavuk
• 10 gr. parmesan • 2 gr. safran • 2 gr. karabiber • 2 cl beyaz şarap
• 80 gr. pirinç (arboli pirinci) • 10 gr. pesto sos • 10 gr. bezelye • 10 gr. mısır • dereotu
• maydanoz • frenk soğanı
Hazırlanışı
• Kalamarı, karidesi, tavuğu yarım kavurup pirinç eklenir.
• Tüm bu karışımı pirinç yumuşayana kadar kavrulur.
• Minik doğranmış yeşil biberler, pesto sos, parmesan, baharatlar ve şarap eklenerek; şarap çekilinceye kadar pişirilir.
• En son aşamada konserve mısır ve bezelye ilave edilir ve tüm bu malzemenin üzerine 3/2 oranında kaynar su konarak, ara sıra karıştırılarak pişirilir.
• Kıvamı risotto ve pilavın arasında bir şey olmalıdır. • Sonrasında, önceden ısıtılmış toprak kaselere konularak, rosemary, yarım çeri domates ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun.