Geri Dön

Baharatına doyum olmuyor: İç pilav tarifi

Dolmalarda, hindi veya tavuk içinde her zaman severek ve afiyetle yiyerek mideleri ödüllendirdiğimiz nefis bir iç pilav tarifini sizinle paylaştık. Yapımı çok kolay olan ve her zaman yemek isteyeceğiniz iç pilav için malzemeleri hazırlayın! İşte iç pilav tarifi...

Baharatına doyum olmuyor: İç pilav tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

-300 gram tavuk ciğeri
-2 adet orta boy kuru soğan
-50 gram antep fıstığı (ya da dolmalık çam fıstık)
-2 yemek kaşığı kuş üzümü
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 su bardağı baldo pirinç
-3 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1/4 çay kaşığı yenibahar
-1 çay kaşığı tuz
-1/4 demet dereotu
-1/4 demet maydanoz

İç Pilav Nasıl Yapılır?

-Ayıklayıp bol suda yıkadığınız tavuk ciğerlerinin fazla suyunu süzüp iri küpler halinde doğrayın.
-Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Baldo pirinci sıcak suda ıslatın.
-Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ılık suda bekletin. Antep fıstıklarının kabuklarını ayıklayın.
-Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Antep fıstıklarını atıp kısık ateşte kavurmaya başlayın. Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
-Küp şeklinde doğranmış tavuk ciğerlerini ekledikten sonra orta ateşte ciğerler renk alana kadar pişirin.
-Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın. Karabiber, tarçın ve yenibahar ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
-Ilık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri, sıcak tavuk suyu, tuz ve tereyağını katıp önce harlı sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin.
-Göz göz olup suyunu çeken pilavı, üzerine kağıt havlu örtüp kapağını sıkıca kapattıktan sonra demlenmeye bırakın.
-İncecik kıyılmış dereotu ve maydanozla harmanladıktan sonra ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber