Her hastalığın ilacı çorba
Dünya üzerinde herkesin damak zevki farklıdır. Ancak çorba herkesin ortak noktasıdır. Çorbayı herkes sever...
Çorba kelimesinin kökeni Farsça “tuzlu haşlama” manâsını taşıyan “shorba”dır.
Ateşin ilk icadından kısa bir süre sonra, elde olan sebzelerin suya katılarak pişirilmesiyle, çorbanın ilkel tarifinin ortaya çıktığı düşünülmektedir.
Çorba, bize sunulan en güzel nimettir. Grip olduğumuzda annemiz bize çorba yapar. Misafirliğe gittiğinizde yemek sofralarında sohbetlerin başlangıcı çorbadır. Minimum malzemeyle yapılsa dahi sıcacık bir kase çorba kışın soğuk günlerinde içimizi ısıtır. Diyet yaparken en büyük dostumuz çorbadır. Çorbanın her türlüsü güzeldir. Sebzelerden etlere ve hatta meyvelere kadar pek çok malzeme çorba yapımında kullanılır.
Çorbalar genelde tuzlu ve sıcak olmakla birlikte soğuk ve tatlı da olabilir. Kabak çorbası tatlı bir çorbadır. Yoğurt çorbası ise soğuk olarak hazırlanır.
Çorba zengin ve fakir sofraların ortak noktasıdır. Ana yemek ve tatlılar ne kadar farklılık gösterirse göstersin, örneğin; mercimek çorbası veya tavuk çorbaları her türlü sofranın baş tacıdır.