Geri Dön

Haşlanmış tavukta kaç kalori bulunur?

Haşlanmış tavuk diyet yapanların sıklıkla tükettiği bir besindir. Peki, haşlanmış tavukta kaç kalori bulunur?

Haşlanmış tavukta kaç kalori bulunur?

Haşlanmış tavukta kaç kalori bulunur
Tavuk ve diğer tüm et türleri haşlandığında içerisinde bulunan yağ oranında azalma gözlenir. Etin içerisinde bulunan yağın bir kısmı çözünür ve köpük olarak gördüğünüz şekli alır.

Tavuk eti haşlandığından yağ, su ve diğer bileşikler suya karışır. Yağ oranı, tavuğun içerisindeki su oranına bağlı olarak atılır. Çünkü et haşlanırken su kaybeder. Bu nedenle haşlanmış et daha kurudur.

Tavuk eti diğer etler gibi doymuş yağ asitleri içerir. Yağlar protein ve karbonhidrattan daha fazla enerji sağlar. 1 gram yağ 9 kaloriye eşittir.

Etin içerisindeki yağ miktarının azaltılması, alınan enerjinin de azaltıldığı anlamına gelir.

Haşlanmış tavuk göğsünde 140 kalori bulunur. Derisiyle birlikte haşlandığında bu sayı 150'ye ulaşır. Haşlanmış tavuk butunda 150 kalori vardır. Tavuğu derisiyle yediğinizde normalde alacağınız doymuş yağlar 2 katına çıkmaktadır. Çünkü tavuk derisindeki kalorilerin %80'i yağlardan gelmektedir. Bu nedenle tavuğun derisini mümkün olduğu kadar tüketmemek gerekir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber