Geri Dön

Günün sahur menüsü: 23. gün

23. gün sahur menüsünde, pratik ve kolay yapımı ile kıymalı tepsi böreği, yanında hafif kalacak yumurta salatası ve kan şekerinizi dengeleyecek tarçınlı süt tarifine yer verdik. İşte 23. gün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 23. gün

Sahur menüsünün 23. gününde lezzetli ve pratik tariflere yer vermeye devam ediyoruz. Kıymalı tepsi böreği ve yanında hafif kalacak yumurta salatası ile günü daha enerjik geçirebilirsiniz. Yanında içecek olarak tarçınlı süt, kan şekerinizi dengede tutacak ve tokluk oranını arttıracaktır. İşte 23.gün sahur menüsü...

Kıymalı tepsi böreği tarifi

Günün sahur menüsü: 23. gün

Malzemeler:

-5-6 tane yufka
-Yarım kilo kıyma
-2 adet iri domates
-1 adet soğan
-Sıvı yağ
-Tuz
-Karabiber
-Pul biber

Sosu için;

-1 su bardağı süt
-2 yumurta
-Yarım su bardağı sıvı yağ

Nasıl yapılır?

-Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
-Kıymaları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymalar rengini alınca yeşil biberleri ekleyin.
-Daha sonra domatesleri ilave edin.
-Tuzu ve baharatları ekleyerek iç harcı ocaktan alın.
-İster yuvarlak tepsi, isterseniz de dikdörtgen fırın tepsisini yağlayın ve bir kat yufka serin.
-Üzerine süt, sıvı yağ ve yumurtadan oluşan iç harcından sürün.
-Tekrar üzerini 1 yufka bu sefer parçalara ayırın ve tepsiye serin, üzerine tekrar sos sürün.
-Kıymalı harcın yarısını yufkanın üstüne yayın.
-Daha üzerine tekrar hazırladığınız sıvı sostan sürün.
-Tekrar 2 adet yufkayı aralarına sos sürerek tepsiye yerleştirin.
-Kalan kıymalı harcıda üzerine yayın.
-Daha sonra 1 yufkayı tekrar parçalayarak kıymanın üzerine serin ve üzerine sos sürün.
-Son kata ise bütün bir yufka serin.
-Tepsinin kenarlarından taşan yufkaları alt tabana doğru geçirin ve üzerine kalan sosu gezdirin.
-Dilimleyin ve isterseniz üzerine çörek otu ekleyin.
-180 derece fırında altlı üstlü pişirin.

Yumurta salatası tarifi

Günün sahur menüsü: 23. gün

Malzemeler:

-4-5 adet yumurta
-Maydanoz
-Dereotu
-2 dal yeşil soğan
-Tuz
-Kırmızı biber
-Karabiber
-Kekik
-Zeytinyağı

Nasıl yapılır?

-Göz miktarı bütün yeşillikleri ince ince kıyın.
-Haşlanmış yumurtaları dilimleyin.
-Baharat ve yağını da ekleyip iyice karıştırın ve servis yapın.
-İsterseniz üzerine zeytin ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarçınlı süt tarifi

Günün sahur menüsü: 23. gün

Malzemeler:

-1 su bardağı az yağlı ya da tam yağlı süt
-1 tatlı kaşığı tarçın

Nasıl yapılır?

-Önce sütü ısıtın.
-Süt ısındıktan sonra bir bardağa alın ve üzerine tarçını ekleyerek iyice karıştırın.
-Tarçınlı sütünüz hazır!

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber