Geri Dön

Günün sahur menüsü: 17.gün

Sahurun 17. gününde patatesli çörek, peynirli salata ve sizi susatmayacak Ramazan şerbeti tarifini paylaştık. İşte 17. gün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 17.gün

Günün sahur menüsünün 17. gününde yine doyurucu ve susatmayacak şerbete yer verdik. Patatesli çörek tarifini yaparak, sonradan hafif başlangıç olan peynir salatası lezzetini mutlaka deneyin. Özellikle susatmayacak Ramazan şerbeti ile orucunuzu rahatça geçirebilirsiniz. İşte 17. gün sahur menüsü...

Patatesli çörek tarifi

Günün sahur menüsü: 17.gün

Malzemeler:

-2 adet patates
-2 yumurta
-2 su bardağı un
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı lor peyniri
-1 tepeleme çay kaşığı karbonat
-1 avuç ince kıyılmış dereotu
-2 çay kaşığı tuz
-Üzeri için haş haş tohumu

Nasıl yapılır?

-Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayın,
-Yumurtaları çırpın,
-Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpın,
-Dereotunu ekleyin,
-Elenmiş un, tuz ve karbonatı ekleyin ve çırpın,
-Patatesleri ve peyniri ekleyip karıştırın,
-Karışımı yağladığınız 23*30 cm’lik bir fırın kabına boşaltıp üzerini düzleyin,
-Üzerine mavi haşhaş tohumlarını serpin,
-Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Peynir salatası

Günün sahur menüsü: 17.gün

Malzemeler:

-250 g beyaz peynir
-2 adet domates
-2 adet salatalık
-1 adet yeşil sivri biber
-1 avuç kıyılmış dereotu
-1 avuç kıyılmış maydanoz
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl yapılır?

-Peyniri küp küp doğrayın.
-Salatalıkları soyup doğrayın.
-Domatesleri doğrayın.
-Biberin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın.
-Bütün malzemeleri derin bir kaseye alıp karıştırın.

Susatmayan Ramazan şerbeti tarifi

Günün sahur menüsü: 17.gün

Malzemeler:

-500 gr kırmızı erik
-250 gr vişne
-2 su bardağı şeker
-1 kabuk tarçın
-4-5 adet karanfil
-1 silme çay kaşığı yenibahar
-1 silme çay kaşığı zencefil
-10-15 kakule tohumu (kapsülün içinden çıkan miniklerden)
-4 litre su

Nasıl yapılır?

-Vişne ve eriklerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın.
-Erikler büyükse dörde bölün.
-Tencereye alıp üzerlerine 2 litre su ekleyin.
-Tarçın, karanfil, kakule, zencefil ve yenibaharı ekleyip meyveler yumuşayana kadar kaynatın.
-Ateşten alıp meyveler içindeyken ılınmasını bekleyin.
-Ilındıktan sonra bir tülbent yardımıyla süzün.
-Kalan 2 litret suyu da ekleyin.
-Şekerini ekleyip eriyene kadar karıştırın.
-Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber