Geri Dön

Günün sahur menüsü: 16. gün

Sahura kalkmakta zorlanan için birbirinden pratik ve lezzetli tarifleri bir araya getirdik. İşte 16. gün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 16. gün

Günün sahur menüsünün 16. gününde, sahura kalkmakta zorlanan için hem pratik hem de lezzetli tarifler paylaştık. Muhlama ve çiğ börek tarifi sizi gün boyu tok tutacak. Kiraz suyu ise ferahlamanızı sağlayacak ve susamanızı engelleyecek. İşte 16. gün sahur menüsü için tarifler ve malzemeler...

Muhlama tarifi

Günün sahur menüsü: 16. gün

Malzemeler:

-4 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
-3 yemek kaşığı mısır unu
-1 su bardağı süt
-1,5 su bardağı su
-200 gramtel peyniri(arzuya göre kolot veya dil peyniri)

Nasıl yapılır?

-Tereyağını tavada eritin ve yakmadan köpüklü kıvama getirin.
-Tereyağı kızgınken mısır ununu ekleyin ve orta ateşte mısır ununu kavurun.
-Su ve süt karışımını ayrı bir sos tenceresinde karıştırıp, ısıtın.
-Sıcak su ve süt karışımını mısır unu ve tereyağının üzerine yavaşça ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
-Mısır unu ve süt karışımı kıvam almaya başlayınca tel peyniri üzerine ekleyin ve ocağın altını kısın.
-Fazla müdahale etmeden peynirin erimesi için küçük dokunuşlar yapın.
-Peynir eridikten sonra tavadaki tüm malzemeyi alt üst ederek karıştırın.
-Tereyağ üste doğru çıkmaya başlayınca mıhlamanız hazır olmuş demektir.

Çiğ börek tarifi

Günün sahur menüsü: 16. gün

Malzemeler:

Hamuru İçin;

-3 su bardağı un
-2 çay kaşığı tuz
-1 su bardağı su
-1 yemek kaşığı sirke
-2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için;

-250 gram dana kıyma
-1 adet soğan (rendelenmiş)
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay bardağ ısu
Çiğ Börek (Çibörek) Tarifinin Püf Noktası

Nasıl yapılır?

-Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.-
-20 dakika kadar dinlendirin.Dinlendirdiğiniz hamurlardan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
-Ayrı bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
-Bezeleri yuvarlak şekilde açın ve yarısına kaşığın ters kısmıyla kıymadan yayın.
-Çatal yardımıyla kapattığınız çi börekleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
-Sıcak olarak servis edin.

Kiraz suyu tarifi

Günün sahur menüsü: 16. gün

Malzemeler:

-1 büyük kâse çekirdekleri çıkarılmış kiraz
-1 su bardağı şeker
-5 litre su

Nasıl yapılır?

-Kirazı çekirdeklerinden ayıklayıp, büyük bir tencereye alalım.2 litre su ilave edip kaynatalım.
-Kaynattıktan sonra altını kapatarak meyvelerimiz yumuşayana kadar bekleyelim.
-Blenderi tenceremizin içine alarak karıştıralım. Ardından 3 litre suyu ve 1 su bardağı şekeri de ilave edelim.
-Kaynadıktan sonra altını kapatalım. Bu sırada üzerinde biriken köpüğü kaşıkla alalım. -İçeceğimizi şişeye koyup, soğutalım.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber