Geri Dön

Günün sahur menüsü: 13. gün

Günün sahur menüsünde; peynirli tava keki, kahvaltılık cevizli ezme ve mevsimi gelen çilek suyu tariflerini sizinle paylaştık. İşte 13, gün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 13. gün

Günün sahur menüsünün 13. gününde yine doyurucu ve özlediğiniz kahvaltılık lezzetleri bir araya getirdik. Pratik ve kolay yapımı ile peynirli tava keki ve özlediğiniz kahvaltılık cevizli ezme tarifini sizlere sunduk. Çilek mevsimi gelmişken, çilek suyu tarifi hazırlayarak sahurda içecek olarak tüketebilirsiniz. İşte 13. gün sahur menüsü...

Peynirli tava keki

Günün sahur menüsü: 13. gün

Malzemeler:

-3 adet yumurta
-1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
-1 su barğından 1 parmak az yoğurt
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı un
-2 tutam maydanoz
-2 tutam dereotu
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

-Derin bir kap içine 3 adet yumurta kırın. Mikser ile 3 dakika kadar çırpın.
-Üzerine 1 su bardağından 1 parmak az yoğurt ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, tekrar çırpın.
-Daha sonra 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, maydanoz ve dereotunu
ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
-Son olarak unu azar azar koyup, karıştırın.
-Diğer taraftan 24 cm'lik bir tencere ya da tava içini yağlayıp, tavayı ısıtın.
-Hazırladığınız peynirli otlu kek karışımı tava içine döküp, yayın.
-Tavanın kapağını kapatın. Önce 1 dakika yüksek ateş üzerinde daha sonra kışık ateş üzerinde pişirin.
-Ara ara kapakda oluşan nemi kuru bez ile silin.
-Daha sonra kekiniz kabarıp, kenarları kızarmaya başladığı zaman bir tabak üzerine ters çevirin.
-Diğer tarafı da kısık ateş üzerinde pişirin.
-Peynirli tava keki piştikten sonra ocaktan alın. Dilimleyip, sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Kahvaltılık cevizli ezme

Günün sahur menüsü: 13. gün

Malzemeler:

-5 yemek kaşığı biber salçası
-1 yemek kaşığı acı biber salçası
-3 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-1,5 çay kaşığı acı pul biber
-1/2 çay bardağı lor peyniri (ya da az tuzlu beyaz peynir)
-1 su bardağı ceviz içi
-1 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay kaşığı kekik

Nasıl yapılır?

-Cevizleri rondodan geçirin. Ardından bir kabın içerisine aktarın. Cevizler hafif iri parçalar halinde kalmalı.
-Cevizlerin üzerine salçaları da ilave edin. Zeytinyağı ekleyerek karıştırmaya başlayın.
-Ardından peynir ve baharatları ekleyerek tüm malzemeler birbirlerine geçene kadar karıştırın.
-Gerektikçe zeytinyağı ilave edin. Dilerseniz bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz.
-Ezilen ve karışan malzemelerinizi bir servis tabağına alın. Üzerine bolca zeytinyağı gezdirin ve servis edin.

Çilek suyu

Günün sahur menüsü: 13. gün

Malzemeler:

-1 kilo çilek
-5 bardak su
-3 su bardağı şeker

Nasıl yapılır?

-Suyu kaynatın.
-Çilekleri bol suda yıkayıp ayıkladıktan sonra kaynar suyun içine atın.
-Yaklaşık 5 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alın.
-Tencerinin ağzını kapatın ve 1 saat dinlendirin.
-1 saatin sonunda ince bir tülbent yardımıyla çileklerin suyunu süzün.
-Süzülen suyu tekrar ocağa alın ve şeker ekleyin.
-Sulu bir pekmek kıvamına gelene kadar kaynatın.
-Bir sürahiye iki kepçe hazırladığınız çilek konsantresinden dökün ve üzerine soğuk su ekleyin.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber