Geri Dön

Günün sahur menüsü: 12. gün

12. gün sahur menüsünde; tok tutan yengen tostu, protein bakımından zengin ve lezzetli poşe yumurta ve susatmayacak karışık komposto tarifini sizinle paylaştık. İşte 12. gün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 12. gün

Günün sahur menüsünün 12. gününde; yengen tostu ve poşe yumurta tarifi ile sizi susatmayacak karışık komosto lezzetlerini bir araya getirdik. Kolayca yapabileceğiniz bu tarifler, Ramazan ayını yarıladığımız bu günler de sizi dinç tutacak. İşte 12. gün sahur menüsü...

Yengen tostu tarifi

Günün sahur menüsü: 12. gün

Malzemeler:

-2 dilim tost ekmeği
-4 dilim sucuk
-4 dilim kaşar peynir
-2 adet minik kornişon turşu
-Domates
-Ketçap

Nasıl yapılır?

-ilk olarak 4 dilim sucuk dilimlerini tavada yardım dakika pişirin.
-1 dilim tost ekmeğin üzerine kaşar peyniri koyun ve üzerine pişmiş sucuk dilimleri yerleştirin.
-Sucukların üzerine kornişon turşu dilimleri koyup, ketçap sıkın.
-Son olarak domates ve kaşar peyniri dilimleri yerleştirip, kapatın.
-Daha sonra tost makinasını kızdırın.
-Hazırladığınız yengen tostu makinanın içine koyun.
-Üzerine 3-4 parça tereyağı koyu ve üzerleri kızarana kadar pişirin.
-Daha sonra servis edin.

Poşe yumurta tarifi:

Günün sahur menüsü: 12. gün

Malzemeler:

-1 yumurta
-1 yemek kaşığı sirke
-2 su bardağı su
-Tuz
-Karabiber

Nasıl yapılır?

-Küçük bir tencerede su kaynatın ve içerisine sirkeyi ekleyin.
-Yumurtayı bir kepçenin içine kırın, kepçeyi yavaşça suyun içine batırın.
-30 saniye kadar bekleyip yumurtayı suyun içine bırakın.
-2-3 dakika pişirin ve yumurtayı kevgir yardımıyla suyun içinden alın.
-Tuz ve karabiber serpip, kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.

Karışık komposto tarifi

Günün sahur menüsü: 12. gün

Malzemeler:

-1 kaser vişne
-2 tane şeftali
-1 kase çekirdeksiz üzüm
-2 tane kırmızı erik
-2 tane armut
-10 su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 tane çubuk tarçın
-1 tane karanfil

Nasıl yapılır?

-Tüm meyveleri sirkeli su ile yıkayıp küp küp doğrayın.
-Derin bir tencerenin içine dökün önce şekeri sonra suyu ilave edin.
-Orta ateşte ocağa yakın ve çubuk tarçınla karanfili de ekleyerek kaynamaya bırakın.
-Kaynayan kompostonun altını kısıp 5 dakika böylece pişirin.
-Soğuduğunda şişelere doldurun ve buzdolabına kaldırabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber