Geri Dön

Günün sahur menüsü: 10. gün

Günün sahur menüsünün 10. gününde bol proteinli bir yumurta tarifi, yanında ise sizi gün boyu tok tutacak ve kilo almanızı engelleyecek yağsız ıspanak böreği tarifini paylaştık. İşte 10. gün sahur menüsü...

Günün sahur menüsü: 10. gün

Sahurun 10. gününde şipşak yapabileceğiniz pratik tarifleri sizlerle paylaştık. 10. gün sahur menüsünde; beyaz omlet, yağsız ıspanak böreği ve sizi ferahlatacak şekersiz limonata bulunuyor. Eğer sahura ne yapacağınızı bilmiyorsanız, şimdiden bu tarifleri not almayı unutmayın. İşte 10. gün sahur menüsü...

Beyaz omlet

Günün sahur menüsü: 10. gün

Malzemeler:

-6 adet yumurta beyazı
-6 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
-1 dal biberiye
-1 çimdik tuz
-1 çimdik karabiber
-1/2 demet maydanoz (arzuya göre)
-3 adet mantar
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Nasıl yapılılır?

-Önceden ısıtılmış tavayı yağlayın. Arzuya göre omletinize mantar koymak isterseniz kızgın yağda mantarları soteleyin.
-Yumurtanın beyazlarını çatal ile 2-3 kere karıştırdıktan sonra tavaya dökün.
-Cherry domates ve biberiye yapraklarını omletin üzerine serpiştirin.
-Tuz ve karabiber ile baharatlandırdıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin.
-Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servis edebilirsiniz.

Yağsız ıspanaklı börek

Günün sahur menüsü: 10. gün

Malzemeler:

-2 yufka (Aslında tam ölçüsü yok ama yaklaşık 2 tane diyelim.)
-2 yumurta
-Yarım bardak su+yarım bardak süt karışımı
-2 avuç ıspanak
-200 gr kadar beyaz/lor/kaşar peyniri
-Tuz ve istenilen baharatlar

Nasıl yapılır?

-Yufkaları robotta çekerek, minik minik parçalar haline getirin.
-Hafifçe yağladığınız bir borcamın tabanına bir kat yayın. Yumurta, süt ve suyu iyice karıştırıp, böreğin harcını hazırlayın.
-Bu harcın bir kısmı ile yufkaları ıslatın. Üzerine ufak ufak doğradığınız ıspanakları çiğ halde bir kat yayın.
-Biraz tuz, biraz karabiber, biraz da kırmızı biber serpin. İstediğiniz çeşit peyniri ıspanakların üzerine rendeleyin.
-Böreğin en üstüne, kalan yufka kırıntılarıyla örtün. Kalan harcı da yufkaların üzerine yayın.
-Yiyeceğiniz günden bir gün önce hazırlayıp, buzdolabında bekletirseniz; yufkalar harcı çekecek ve böreğiniz daha lezzetli olacaktır.
-200 derecede 30-35 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Şekersiz limonata

Günün sahur menüsü: 10. gün

Malzemeler:

-4 limonun suyu ve rendelenmiş kabukları
-2 portakalın suyu ve rendelenmiş kabukları
-Yarım su bardağı organik, şekersiz bal
-4-5 bardak içme suyu
-Taze nane yaprakları ve yaban mersini

Nasıl yapılır?

-Tüm malzemeleri derin bir sürahide karıştırın ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
-Hazırladığınız limonatayı en az 2 saat kadar beklettikten sonra ince bir süzgeç ile süzün, bol buz, nane yaprakları
ve yaban mersini ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber