Günün iftar menüsü: 8. gün
Günün iftar menüsünün 8. gününde sofranızı canlandıracak lezzetlere yer verdik. Arabaşı çorbası, fırında kaşarlı mantar, piliç topkapı ve bayat pide tatlısı tarifini sizinle paylaştık. İşte 8. gün iftar menüsü...
Günün iftar menüsünde birbirinden lezzetli tarifler yine sizleri bekliyor. Daha çok tavuk etinden oluşan bu menümüzde; arabaşı çorbası, fırında kaşarlı mantar, piliç topkapı ve bayat pide tatlısı tarifini sizinle paylaştık. Yapım aşamaları çok basit olan bu tarifleri mutlaka iftar menünüzde yer vermeyi unutmayın. İşte 8. gün iftar menüsü...
Çorba: Arabaşı çorbası
Malzemeler:
-1 tane bütün tavuk
-2 kaşık un
-2 kaşık tereyağı
-2 kaşık biber salçası
-2 kaşık tuz
Nasıl yapılır?
-Tavuğu haşlayıp didikleyin. Suyunu çorba için ayırın.
-Tereyağında unu kavurun. Salça ekleyip kavurmaya devam edin.
-Ayırdığınız tavuk suyunu ekledikten sonra karıştırıp kaynamaya bırakın.
-Tavukları ve tuzunu ilave edin, kısık ateşte bir süre kaynatın.
-Kaynayan çorbayı servis edebilirsiniz.
Ara sıcak: Fırında kaşarlı mantar
Malzemeler:
-1,5 yemek kaşığı tereyağı
-8 adet mantar
-2 dişsarımsak
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-2 dal taze kekik
-80 gram kaşar peyniri (dilimlenmiş)
Nasıl yapılır?
-1,5 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin ve doğradığınız 8 adet mantar sapını da ilave edip soteleyin.
-Halka halksa doğranmış 2 diş sarımsağı da üzerine ilave edinve 3-4 dakika daha soteleyin.
-Son olarak 1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve 2 dal kekiği de mantarların üzerine ilave edin ve tavayı ocaktan alın.
-Sapları çıkan 8 adet mantarı, fırına dayanıklı bir kabın içerisine yerleştirin. Üstüne sotelenen mantar saplarını ve dilimlediğiniz kaşar peynirlerini yerleştirin.
-180 dereceye ayarlanmış fırında, kaşar peynirleri eriyinceye kadar, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz servis edin.
Ana yemek: Piliç topkapı tarifi
Malzemeler:
İç pilav içi;
-1 su bardağı pirinç
-1 adet soğan
-1 yemek kaşığı kuş üzümü
-1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-Karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, tarçın
-Tuz, şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1, 5 su bardağı su
Sosu için;
-1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
-2 su bardağına yakın su
-Tuz
Karabiber, kimyon, toz biber, köri
Üzeri için;
-Kaşar peyniri rendesi
Nasıl yapılır?
-Önce iç pilavı için tereyağ ve sıvı yağında küp soğanları kavurun.
-Üzerine yıkanan pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
-Sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini süzüp ekleyin ve baharat, tuz, şeker ilavesiyle lezzetlendirin.
-Suyunu koyun ve pişmeye bırakın.
-Tavuk göğüslerini ister kendiniz ister kasabınıza ayarlatın. Önce bıçak ile 3 kata bölün ve streç film arasında et döveceği ile dövün.
-İç pilavdan koyup dikkatlice rulo yapın. Bir tavaya dizin çok az sıvı yağ gezdirip önlü arkalı hafif kızartın.
-Sosu için olan tüm malzemeyi kaynatın ve tavukların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
-Kaşar peyniri rendesi ilave edip fırına atın.
Salata: Çoban salatası tarifi
Malzemeler:
-1 orta boy kuru soğan
-2 adet salatalık (veya 4 küçük boy)
-4 adet domates
-2 adet sivri biber
-1 adet limon
-Maydanoz
-2 yemek kaşığı zeytin yağı
-Tuz
Nasıl yapılır?
-Tüm malzemeleri ince ince doğrayın ve yağ, limon ve tuzu ekleyin.
-İyice harmanladıktan sonra servis edebilirsiniz.
Tatlı: Bayat pide tatlısı tarifi
Malzemeler:
-2 adet ramazan pidesi(bayatlamış)
-100 gram kaymak
-3 yemek kaşığı tereyağı
-2 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı su
-3 damla limon suyu
-1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
Nasıl yapılır?
-Şerbeti için, bir tencereye su ve toz şekeri alın.
-Ocağın altını açın ve şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu da ilave edin.
-5 dakika daha kaynatın ve altını kapatın.
-Pideleri tezgaha alın. Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yuvarlak yuvarlak kesin ve kenarları yüksek bir tepsiye dizin.
-Tereyağını eritin ve sıcak tereyağını pidelerin üstüne gezdirin.
-Ardından hemen sıcak şerbeti üstlerine gezdirin ve soğuyup, şerbeti çekmeleri için bir kenara alın.
-Pideler şerbeti çektiğinde, servis tabağına bir yuvarlağı alın. Üstüne bir tepeleme tatlı kaşığı kaymak koyun.
-Üstüne bir yuvarlak pide daha koyun ve üstüne tekrar kaymak koyun.
Afiyet olsun.