Geri Dön

Günün iftar menüsü: 25. gün

Ramazan'ın son günlerini yaşarken, iftar sofralarınızı lezzetlendirmeye devam ediyoruz. 25. gün iftar menülerini sizine paylaştık. İşte 25. gün iftar menüsü...

Günün iftar menüsü: 25. gün

Günün iftar menüsünün 25. gününde, çorba olarak; soğuk ayran aşı çorbası, salata olarak hafif ve tazeliği ile rokalı domates salatası, ana yemek olarak ise kuru köfte tarifini sizinle paylaştık. Bu güzel menüyü klasik tatlı olan şekerpare ile kapatmak istedik. İşte 25. gün iftar menüsü...

Çorba: Soğuk ayran aşı çorbası

Günün iftar menüsü: 25. gün

Malzemeler:

-1 su bardağı buğday
-1 su bardağı nohut
-250 gram süzme yoğurt
-250 gram yoğurt
-1 su bardağı su
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı dereotu

Nasıl yapılır?

-1 su bardağı buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
-Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzdürün.
-Büyük bir karıştırma kasesinin içine 250 gram yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
-1 su bardağı haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz da ilave ederek karıştırın.
-Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın.
-Ardından dereotunu da ekleyerek güzelce karıştırın.
-Çorbanızı 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

Salata: Rokalı domates salatası

Günün iftar menüsü: 25. gün

Malzemeler :

-Domates (orta boy) 8 Adet
-Roka 1/2 demet
-Tere 1/2 demet
-Peynir

Sos için :

-Komili sızma zeytinyağı 3 Çorba kaşığı
-Limon 1/2 Adet
-Sirke 1 Tatlı Kaşığı
-Tuz

Nasıl yapılır?

-Domatesleri kabuklarını soyduktan sonra, halka halka doğrayın.
-Roka ve tereyi yıkayıp, süzün. Yuvarlak bir servis tabağının ortasına roka ve tere yapraklarını yerleştirin.
-Kenarlarına domates halkalarını düzgünce yerleştirin.
-Bir kasede Komili Sızma zeytinyağını, limon suyu, sirke ve tuzu karıştırın.
-Salatanın üzerine döküp servis yapın.

Ana yemek: Kuru köfte

Günün iftar menüsü: 25. gün

Malzemeler:

-500 gr dana kıyma
-1 su bardağı bayat ekmek için, rendelenmiş
-2 adet rendelenmiş soğan
-Yarım demet maydanoz
-1 çay kaşığı karabiber
-2 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı karbonat
-2 çay kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ

Nasıl yapılır?

-Redelenmiş bayat ekmek içini, kıyılmış maydanozu, karbonatı, tuzu ve baharatı küçük
bir kapta harmanlayın.
-Kıymayı geniş bir yoğurma kabına alın. Harmanladığınız malzemei ve zeytinyağını ekleyin.
İyice yoğurun.
-Yoğurduğunuz köfte hamurunun üzerini örtüp buzdolabında yarım saat bekletin.
-Beklettiğiniz köfte hamurundan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp
avucunuzda şekillendirin. Kızgın yağda kızartın.

Tatlı: Şekerpare

Günün iftar menüsü: 25. gün

Malzemeler:

-125 gram oda ısısında margarin
-Yarım su bardağı pudra şekeri
-3 çorba kaşığı silme irmik
-1 adet yumurta
-1,5-2 su bardağına yakın un
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı silme kabartma tozu
-1 çay bardağı fındık

Şerbeti için:

-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu

Nasıl yapılır?

-Karıştırma kabına yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz.Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz
-İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
-Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz. Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz.
-Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
-Şerbet için derin tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz. -İndirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz. Pişen şerbeti ılınmaya bırakıyoruz.
-Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber