Geri Dön

Günün iftar menüsü: 24. gün

Günün iftar menüsünün 24. gününde hafif ama doyurucu tariflere verdik. Özellikle mantı yemeyi özleyenler 24. gün iftar menüsüne mutlaka göz atmalı. İşte 24. gün iftar menüsü...

Günün iftar menüsü: 24. gün

İftar menülerini düzenli olarak sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. 24. gün iftar menüsünde çorba olarak; süzme mercimek çorbası, salata olarak; havuçlu kabak salatası ve ana yemek olarak ise mantı yemeyi özleyenler için mantı tarifini paylaştık. Gelin pastası ise hem hafif bir tatlı olacak hem de menünüze çok yakışacak. İşte 24. gün iftar menüsü...

Çorba: Süzme mercimek çorbası

Günün iftar menüsü: 24. gün

Malzemeler:

-1 bardak kırmızı mercimek
-1 soğan
-2 diş sarımsak
-3-4 kaşık sıvıyağ
-2 kaşık un
-4 bardak sıcak su
-2 bardak sıcak et suyu
-Yarım limon suyu
-1 tatlı kaşığı tuz

Sosu İçin:

-1 kaşık tereyağı
-1 tatlı kaşığı pulbiber

Nasıl yapılır?

-İnce ince doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı sıvıyağda kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
-Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ilave edip karıştırın. Et suyunu ve suyu ekleyip orta ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin
-Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı daha sonra süzgeçten geçirin. Son olarak tuzunu ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
-Sosu için tereyağını tavada eritin. İçine pulbiber ilave edip karıştırın. Çorbanın içine sosu döküp karıştırın.
-Çorbanızı sıcak servis edin.

Salata: Havuçlu kabak salatası

Günün iftar menüsü: 24. gün

Malzemeler:

-3 adet havuç
-1 adet büyük boy kabak
-2 diş sarımsak
-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 su bardağı yoğurt

Nasıl yapılır?

-Havuçları ve kabağı yıkayıp, kabuklarını soyun ve ayrı ayrı rendeleyin.
-Bir tavaya rendelenmiş havuçları alın, üstlerine 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını gezdirin ve tavanın altını açın. Havuçlar suyunu salıp, tekrar çekene dek kavurun.
-Rendelenmiş kabağı bir tavaya alın, üstüne 1 yemek kaşığı zeytinyağını gezdirin. Ocağın altını açın ve kabaklar, suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
-Kavurduğunuz kabak ve havuçları derince bira kaseye alın ve üstlerine sarımsağı rendeleyin.
-Yoğurdu ve tuzunu da ilave edip güzelce karıştırın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.

Ana yemek: Mantı

Günün iftar menüsü: 24. gün

Malzemeler:

-1,5 su bardağı un
-1/4 su bardağı su
-1 adet yumurta

Harcı için:

-200 gram kıyma
-1 adet kuru soğan
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber

Mantıları haşlamak için:

-4 su bardağı et suyu

Sosu için:

-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı nane, 1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyundan kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

-1 su bardağı yoğurt

Nasıl yapılır?

-Unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açıp yumurtayı ekleyin. Yumurtayı una yedirerek suyu azar azar ekleyin. Tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın.
-Toparlanan hamuru mutfak tezgahına alın. Özleşene kadar, bastırarak yoğurun. Ardından üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
-Kuru soğanı rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve soğanı bir kapta karıştırın.
-Hazırladığınız hamuru iki bezeye ayırın. Hamurları, unlanmış mutfak tezgahında bir merdaneyle yuvarlak şeklinde açın.
-Hamuru iki parmak kalınlığında önce boyuna, sonra enine keserek küçük kareler elde edin. Aynı işlemi diğer hamur bezesine de uygulayın.
-Karelerin orta kısmına kıymalı harçtan yerleştirin. Uç kısımlarını karşılıklı olarak kapatıp orta noktada birleştirin.
-Et suyunu kaynatın. Mantıları kaynar suda 8- 10 dakika haşlayın. Haşlanan mantıları, kevgirle süzüp servis tabağına alın.
-Tereyağı eritin. Biber salçasını katıp 2- 3 dakika kavurun. Naneyi ekleyip karıştırın. Mantıyı haşladığınız et suyundan ekleyip sosun kıvamını açın.
-Servis tabağına aldığınız mantının üzerine çırpılmış yoğurt ve hazırladığınız sostan ekleyerek servis edin.

Tatlı: Gelin pastası

Günün iftar menüsü: 24. gün

Malzemeler:

-4 adet yumurta
-1 su bardağıtoz şeker
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Islatmak için:

-2,5 su bardağı soğuk süt

Muhallebisi için:

-1 litre süt
-1 su bardağı toz şeker
-3 yemek kaşığı un
-2,5 yemek kaşığı nişasta
-1 paket krem şanti

Üzeri için:

-3-4 yemek kaşığıhindistan cevizi
-50 gram fındık içi

Nasııl yapılır?

-Kekini hazırlamak için; derin bir kaba yumurtaları kırın ve üstüne toz şekeri ilave edin. Köpük kıvamına gelene dek, bir mikser yardımıyla yaklaşık 4-5 dakika boyunca çırpın.
-Ardından bu karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave edip, mikserle 3 dakika daha çırpın.
-Hazırladığınız kek karışımını sadece dibini yağladığınız kare, ısıya dayanıklı bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Pişme sırasında ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
-Kekiniz piştikten sonra fırından çıkartın ve tamamen soğuması için bir kenara kaldırın.
-Kek tamamen soğuduktan sonra üstüne sütü dökün ve sütün hepsini çekmesi için yaklaşık 20 dakika kadar bir kenarda bekletin.
-Muhallebisi için; süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
-Ocağın altını açın ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayıp, boza gibi yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.
-Muhallebi biraz ılıklaştıktan sonra içersine toz krem şantiyi katın ve bir mikser yardımıyla yaklaşık 3-4 dakika boyunca çırpın.
-Sütü içerisine tamamen çekmiş olan kekinizin üstüne muhallebiyi güzelce yayın ve üstünü streç filmle kaplayıp bir gece buzdolabında bekletin.
-Ertesi gün üstünü bolca hindistan ceviziyle kaplayın. Dilimleyin ve kırık fındıkla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber