Geri Dön

Günün iftar menüsü: 18. gün

Ramazan ayının bitmesine az kala hala iftar menüsünde ne yapacağınızı bilmiyorsanız, sizin için gününe özel tarifler paylaşmaya devam ediyoruz. İşte 18. gün iftar menüsü...

Günün iftar menüsü: 18. gün

Günün iftar menüsünün 18. gününde çorba olarak; tarhana çorbası, ara sıcak olarak; enginar yemeği, ana yemek olarak ise etli çentik kebabı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Tatlı da ise pasta yemeyi özleyenler için hindistan cevizli çikolatalı pasta tarifine yer verdik. İşte 18. gün iftar menüsü...

Çorba: Tarhana çorbası

Günün iftar menüsü: 18. gün

Malzemeler:

-4 çorba kaşığı tarhana
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı domates salçası
-1 fiske pul biber, karabiber, nane, tuz

Nasıl yapılır?

-Öncelikle tarhanamızı 2 çay bardağı su ile güzelce karıştıralım.
-Salça ve yağı orta boyda bir tencereye alarak bir litre su ile kaynatın.
-İlk adımda su ile erittiğiniz tarhanayı da bu karışımın içine ilave ederek kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştıralım.
-Kıvamını tadına bakarak ölçebilirsiniz. Biraz katı bir kıvamda olmasında fayda var.
-Pişen çorbasını sıcak servis edebilirsiniz.

Ara sıcak: Enginar yemeği

Günün iftar menüsü: 18. gün

Malzemeler:

-5 adet ayıklanmış enginar
-2 adet havuç
-1 adet kuru soğan
-3 adet patates
-1 adet kırmızı biber
-1 çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1,5 su bardağı soğuk su
-1 adet limon suyu
-1 silme tatlı kaşığı tuz
-1 tutam dereotu

Nasıl yapılır?

-Enginarları limonla güzelce ovun ve her bir enginarı 5-6 üçgen dilim olacak şekilde kesip içine un ve limon suyu koyduğunuz su dolu bir kabın içerisine alıp bir kenarda bekletin.
-Kuru soğanı, havuçları, kırmızı biberi ve patatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayın.
-Geniş bir tencereye önce doğranmış kuru soğanları, üstüne havuçları, patatesleri ve kırmızı biberi kat kat olacak şekilde dizin.
-Enginarları süzün ve durulamayın. Onları da tencerenin en üstüne dizin.
-Tencereye 1,5 su bardağı soğuk suyu ve zeytinyağını ekleyin.
-Tuz ve şekeri de serpiştirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde orta ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
-Pişme süresinin sonunda sebzelerin pişip pişmediğini bir çatalla kontrol edin ve pişmiş olan yemeğinizi pişirdiğiniz tencerede ılıklaşmaya bırakın.
-Yemeğiniz ılıklaştıktan sonra üstünü dereotuyla süsleyerek ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Ana yemek: Etli çentik kebabı

Günün iftar menüsü: 18. gün

Malzemeler:

-400 gram kırmızı et
-3 kaşık sıvıyağ
-2 kaşık tereyağı
-1 adet sarımsak
-Tuz,kekik,tane karabiber
-5 adet patates
-Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

-3 kaşık sıvı yağ
-2 kaşık tereyağı
-1 kaşık domates salçası
Yarım çay bardağı su
-Tuz, kırmızı toz biber

Servis için:

-Sarımsaklı yoğurt

Nasıl yapılır?

-Et ince uzun doğranıp sıvıyağda kavrulur içine sarımsak doğranır. 1 çay bardağı sıcak su eklenip karıştırılır, tuz ve baharatlar eklenip pişirilir.
-Pişen etlere tereyağı eklenip çevrilir altı kapatılır.
-Patatesler kibrit çöpü gibi ince doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.
-Sos için tereyağı ve sıvıyağ tavaya alınır eritilir salça ve tuz eklenip kavrulur yarım çay bardağı su ve kırmızıbiber eklenip kaynatılır.
-Servis tabağına patatesler alınır üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve etler konur etlerin üzerine sostan gezdirip servis edilir.

Tatlı: Hindistan cevizli çikolatalı pasta

Günün iftar menüsü: 18. gün

Malzemeler:

Keki için:

-3 tane yumurta
-Yarım su bardağı şeker
-3 yemek kaşığı dolusu un
-2 yemek kaşığı kakao
-Yarım paket kabartma tozu

Kreması için:

-1 paket kremşanti
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-Yaklaşık 2 su bardağı hindistancevizi

Üzeri için:

-1 paket krema
-1 paket bitter ya da sütlü çikolata
-Kek piştikten sonra ıslatmak için 1 çay bardağı soğuk süt gerekiyor.

Nasıl yapılır?

-Keki için yumurta ve şekeri 3-4 dk. çırpın. Kuru malzemeyi eleyerek ilave edelim kısaca mikserinizle devam çırpın.
-24 cm olan yuvarlak kalıbınıza harcı dökün. Tabi altına pişirme kâğıdı koyun ya da yağlayın.
-170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
-Ucu sivri bıçakla ortaya batırın temiz çıkarsa keki fırından çıkarın ve soğutun.
-Keki çöp şiş ya da kürdan kullanarak delin. Soğuk sütü üzerine dökün.
-Kremamız için kremşantiyi üzerinde yazan süt oranına göre çırpın. İçine pudra şekerini ve hindistancevizini koyun. Kıvamı ne cıvık nede çok koyu olmasına özen gösterin.
-Kremayı kekin üzerine alın ve dümdüz olacak şekilde yayın.
-Daha sonra çikolata ile kremayı benmari usulü eritin.
-Oda ısısına gelince son olarak pastanızın üstüne çikolatayı dökün.
-Buzdolabında bekletin ve soğuk servis edin.

Afiyet olsun.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber