Geri Dön

Günün iftar menüsü: 1. gün

Ramazan'ın ilk iftar menüsünde birbirinden lezzetli tarifleri sizinle paylaşıyoruz. Günün iftar menüsü 1. gün için süzme mercimek çorbası, ana yemek olarak etli çentik kebabı ve tatlı olarak incir uyutmasına yer verdik. İşte 1. gün iftar menüsü ve yapım aşamaları...

Günün iftar menüsü: 1. gün

Ramazan'ın ilk gününde sofraları şenlendirmeye ne dersiniz? Birinci gün iftar menüsü için birbirinden lezzetli ve pratik tariflere yer verdik. Günün iftar menüsü 1. gün için çorba olarak süzme mercimek çorbası, ana yemek olarak etli çentik kebabı ve tatlı olarak incir uyutmasını paylaştık. İşte 1. gün iftar menüsü ve yapım aşamaları... 

Haberin Devamı

Çorba: Süzme mercimek çorbası

Günün iftar menüsü: 1. gün

Malzemeler:

-1 bardak kırmızı mercimek
-1 soğan
-2 diş sarımsak
-3-4 kaşık sıvı yağ
-2 kaşık un
-4 bardak sıcak su
-2 bardak sıcak et suyu
-Yarım limon suyu
-1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

-1 kaşık tereyağı
-1 tatlı kaşığı pulbiber

Nasıl yapılır?

-İnce ince doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı sıvı yağda kavurun. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
-Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ilave edip karıştırın. Et suyunu ve suyu ekleyip orta ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.
-Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı daha sonra süzgeçten geçirin. Son olarak tuzunu ve limon suyunu ilave edip karıştırın.
-Sosu için tereyağını tavada eritin. İçine pulbiber ilave edip karıştırın. Çorbanın içine sosu döküp karıştırın.

Haberin Devamı

Ara sıcak: Fırında peynirli sebzeli kroket

Günün iftar menüsü: 1. gün

Malzemeler:

-2 adet orta boy patates
-3 adet orta boy havuç
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı zerdeçal
-1/2 çay kaşığı karabiber
-70 gram dil peyniri

Nasıl yapılır?

-Patates ve havucu soyup yıkadıktan sonra iri küpler halinde doğrayın.
-Bir tencereye koyup tuz ve üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar 10-15 dakika civarında haşlayın.
-Yemeklik doğradığınız veya rendelediğiniz kuru soğanı bir tavada zeytinyağı, toz zerdeçal ve karabiberle birkaç dakika soteleyin. Ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
-Sebzeler yumuşadıktan sonra ocağı kapatın, varsa fazla suyunu süzdürün ve soğuması için biraz bekletin.
-Sotelenmiş soğanı haşlanmış sebzelerin üzerine ekleyin ve püre aleti veya çatalla iyice ezin.
-Fırını 200 derecede (varsa fan ayarında) ısıtın. Dil peynirini yarım santimetre genişliğinde ve iki santimetre uzunluğunda dikdörtgenler halinde doğrayın.
-Kroket hamurundan cevizden biraz büyük parçalar alın ve avucunuzun ortası büyüklüğünde düzleştirerek açın.
-Dil peynirini hamurun ortasın koyun ve hamurun kenarlarından peynirin üzerine gelecek şekilde kaldırarak kapatın.
-Bu şekilde hazırladığınız kroketleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin.
-Kroketleri önceden ısınmış fırında 10-15 dakika civarında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Haberin Devamı

Ana yemek: Etli çentik kebabı

Günün iftar menüsü: 1. gün

Malzemeler:

-400 gr kırmızı et
-3 kaşık sıvı yağ
-2 kaşık tereyağı
-1 adet sarımsak
-Tuz,kekik,tane karabiber
-5 adet patates
-Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

-3 kaşık sıvı yağ
-2 kaşık tereyağı
-1 kaşık domates salçası
-Yarım çay bardağı su
-Tuz, kırmızı toz biber
-Servis için sarımsaklı yoğurt

Nasıl yapılır?

-Et ince uzun doğranıp sıvı yağda kavrulur içine sarımsak doğranır. 1 çay bardağı sıcak su eklenip karıştırılır, tuz ve baharatlar eklenip pişirilir.
-Pişen etlere tereyağı eklenip çevrilir altı kapatılır.
-Patatesler kibrit çöpü gibi ince doğranıp bol kızgın yağda kızartılır.
-Sos için tereyağı ve sıvı yağ tavaya alınır eritilir salça ve tuz eklenip kavrulur yarım çay bardağı su ve kırmızıbiber eklenip kaynatılır.
-Servis tabağına patatesler alınır üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve etler konur etlerin üzerine sostan gezdirip servis edilir.

Tatlı: İncir uyutması

Günün iftar menüsü: 1. gün

Malzemeler:

-2,5 su bardağı süt
-7 adet kuru incir (yaklaşık 150 gram)
-5 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

Haberin Devamı

Nasıl yapılır?

-Kuru incirleri suda bekleterek işe başlayın. 2-3 dakika kadar suda beklettiğiniz kuru incirleri sudan çıkardıktan sonra saplarını ayırın ve küçük küçük doğrayın.
-Sütü, yoğurt mayalarken gelmesi gereken sıcaklığa kadar güzelce ısıtın.
-O sıcaklığa ulaştığında ısıtma işlemini sonlandırın ve içine küçük parçalar haline getirdiğiniz incirleri ilave edin.
-El blenderı yardımıyla sütün içindeki incirleri parçalayın ve tüm incirlerin parçalandığından emin olun.
-Ardından hazırladığınız bu sütlü incirli karşımı servis kaselerine paylaştırın.
-Her birinin üzerine bir tatlı kaşığı kadar dövülmüş cevizden serpiştirin.
-Son olarak üzerine kaşıkla zarif hareketlerle bastırın.
Servis kaselerinizi hazırladıktan sonra hepsini bir tepsiye dizin.
-Üstlerini streç film kullanarak güzelce kapatın.
-Son olarak üzerine bir de temiz bir mutfak örtüsü serin ve bırakın tatlınız mayalansın.
-Yaklaşık 3 saatin ardından mayalanacak olan tatlıları buzdolabında bir süre bekletin ve soğuk olarak servis edin.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber