Geri Dön

Gül kokulu tatlı

15. yy’da ilk kez Osmanlı saray mutfağında denene, içine eklenen gül suyundan dolayı ‘Güllü Aş’ adını alan ve günümüzde ramazanın vazgeçilmezi olarak kültürümüze yerleşen Güllaç…

Gül kokulu tatlı

Muhallebili Güllaç
4 Kişilik

Haberin Devamı

Gerekli malzemeler: 5 güllaç yaprağı, 1 su bardağı ceviz içi, 750 ml süt, 1 paket vanilya,3/4 su bardağı toz şeker

Muhallebi için: 4 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 75 gram margarin, 3 parça damla sakızı, kiraz şekerlemeleri, toz Antep fıstığı

Süt, un, şeker, vanilya ve damla sakızını tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Margarini ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve mikserle 3-4 dakika çırpın. Ceviz içlerini muhallebiye ekleyin.

Süt, şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın ve geniş bir kaseye aktarın. Güllaç yapraklarını parçalara ayırıp, sıcak süte batırarak yumuşayıncaya kadar ıslatın.

Güllaç yapraklarının yarısını süt ile ıslatarak bir kaba yerleştirin. Üzerine sakızlı muhallebiyi dökerek yayın. Kalan yaprakları da süt ile teker teker ıslatarak muhallebinin üzerini kapatın. Üzerine bir miktar daha süt gezdirin. Kare dilimlere ayırıp üzerini toz fıstık ve kiraz şekerlemeleri ile süsleyerek servis yapın.

Haberin Devamı

Lezzet, Ağustos 2010

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber